A lengyel kormány élesen elutasítja a migránsok szétosztását

A lengyel kormány határozottan elutasítja az illegális bevándorlók elosztását az Európai Unió tagországai között – hangsúlyozta hétfői varsói sajtóértekezletén Mariusz Kaminski belügyminiszter az Európai Bizottság új tervei kapcsán.

2020. 06. 08. 15:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kaminski ezzel megerősítette azt az álláspontot, amelyet az Európai Bizottsághoz pénteken továbbított levelében hét közép-európai tagállam – a négy visegrádi ország, valamint Lettország, Észtország és Szlovénia – fejtett ki, tiltakozva az újabb uniós menekültelosztási terv ellen.

„Határozott tiltakozásunkat fejezzük ki, nyomatékosan kijelentjük, hogy ilyen eszközöket és megoldásokat nem fogadunk el” – fogalmazott Kaminski.

Hangsúlyozta: a lengyel kormány nem idegengyűlöletből, hanem józan megfontolásból cselekszik így.

Ezért nem egyezik bele „bármiféle társadalmi vagy kulturális kísérletbe”. „Hogy ezek a kísérletek mivel végződnek, azt látjuk sok nyugat-európai ország példáján, ahol a lakóhelyükkel kulturálisan, társadalmilag nem harmonizáló tömörülések jöttek létre, ami tragikus következményekhez, társadalmi konfliktusokhoz, rasszista, vallási hátterű összeütközésekhez vezet – hangsúlyozta a miniszter.

A Európai Bizottság várhatóan még júniusban közzéteszi az új uniós bevándorlás- és menekültügyi egyezmény javaslatait, amelyek között értesülések szerint a kötelező betelepítési kvótákat is feleleveníti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.