A találkozás több mint ezer lehetősége

Idén Bécs és Bukarest is csatlakozik a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozathoz, a Csoóri Sándor Alap támogatásával pedig hét határon túli településen magyar táncházat rendeznek.

Magyar Nemzet
2019. 02. 08. 7:29
null
A kétnapos rendezvényre különleges kínálattal is készülnek Fotó: Révész Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindennap értéket adunk – most ez a jelmondata a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatnak, melynek részeként február 15. és 17. között országszerte több száz kulturális központban és művelődési házban ezernél is több programmal várják az érdeklődőket. Az idei kiemelt helyszínek Gödöllő, Kecskemét és Erdőkertes.

A Magyar Népművelők Egyesülete tizenhárom évvel ezelőtt azért indította el az eseménysorozatot, hogy minél többen részesei lehessenek a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek. A rendezvénysorozat fővédnöke Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, az esemény védnöke pedig a korábbi évekhez hasonlóan Novák Péter zenész, színész, rendező.

Idén Bécs és Bukarest is csatlakozik a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozathoz, a Csoóri Sándor Alap támogatásával pedig hét határon túli településen, Komáromban, Szabadkán, Lendván, Nagybányán, Kórógyon, Tiszapéterfalván és Bécsben magyar táncházat rendeznek.

A kétnapos rendezvényre különleges kínálattal is készülnek
Fotó: Révész Zsolt

A rendezvény egyik fő hozadéka, hogy felhívja a figyelmet a közművelődési intézmények és a bennük dolgozó civil szervezetek nyitottságára, valamint a helyi közösségekben betöltött közösségépítő és fejlesztő szerepükre – emelte ki Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális ügyekért felelős helyettes államtitkára a programot beharangozó sajtótájékoztatón.

Bordás István, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke, a sorozat főszervezője kiemelte, hogy a kultúrházak a hagyományosnak mondható táncházak, népzenei és néptánctalálkozók, farsangi programok mellett minden évben különleges kínálattal is készülnek a kétnapos rendezvényre. Ezek között említette a Pál Feri atyával, mentálhigiénés szakemberrel való találkozót az Angyalföldi Művelődési Házban, Szabó Gyuri bácsi bükki füvesember ismeretterjesztő előadását Kisvárdán, és A vérfarkasok éjszakája címmel Abonyban meghirdetett játékot, amely a szabadulószoba és a szerepjáték világát ötvözi.

A rendezvényhez kötődő spot-, plakát- és fotópályázati felhívás, valamint a részletes program a Kultúrházak.hu oldalon olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.