Sokan kértek verset karácsonyra

Több mint hetvenezren nézték a Magyar Versmondók Egyesülete elnöke, Lutter Imre Facebook-oldalán a Szenteste élőben sugárzott rendkívüli karácsonyi vers kívánságműsort, amelyben az internetezők az ünnep apropóján kérhették a számukra fontos versek előadását és küldhették el szeretteiknek. Az érdeklődők száma és a hozzászólások is azt jelzik, nagyon sokan töltötték egyedül, szeretteik nélkül a karácsonyt.

Magyar Nemzet
2020. 12. 27. 13:00
null
A Magyar Versmondók Egyesületének elnöke Fotó: Lutter Imre archívum
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Küldj egy verset ajándékba szeretteidnek és nézd Szenteste Lutter Imre karácsonyi vers kívánságműsorát a Facebookon” – szólt a felhívás, amelyet a versművész, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke két nappal karácsony előtt tett közzé saját közösségi oldalán. Már akkor harmincezer embert ért el a felhívás, az oldalon és üzenetben több százan kértek és küldtek verset a szeretteiknek, családtagjaiknak, barátaiknak. 24 órán keresztül volt lehetőségük verset választani és üzenetet küldeni akár név szerint, akár általánosan, a művész saját tolmácsolásában, december 24-én este 9-kor pedig bárki bekapcsolódhatott az élő műsorba. Volt, aki gyermekeinek, unokáinak, mások hazai és határon túli települések egész lakosságának küldött ünnepi gondolatot, vagy csak üzent, kérve egy verset, zsoltárt, imát, bölcsességet. A lényeg az volt, hogy senki ne érezze magát egyedül és bárki meglephesse szeretteit a műsorban.

A Magyar Versmondók Egyesületének elnöke
Fotó: Lutter Imre archívum

A hetvenperces műsorban többek között Shakespeare, Victor Hugo, Charles Dickens, Ady Endre, Juhász Gyula, József Attila, Nagy Gáspár, Kosztolányi Dezső, Szabó Lőrinc, Tóth Árpád, Reményik Sándor, Csanádi Imre, Weöres Sándor, Kondor Béla, Bella István, Buda Ferenc, Lackfi János, Szabó T. Anna, Aranyosi Ervin, Sohonyai Attila és Molnár József versei szerepeltek, bejátszókkal, versfilmekkel és dalokkal együtt.

„Ha csak néhány embernek sikerül a magány érzetét csökkenteni, színt, érzéseket, történést vinni a napjaiba, már akkor megérte.”
Fotó: Lutter Imre archívum

Lutter Imre már a járvány kitörésekor elhatározta, hogy versvideókkal, versfilmekkel segít oldani a járvány és a karantén által előidézett feszültséget, szorongást vagy az unalmat. A Vers – mindegy, kinek című sorozata hónapok óta fut a YouTube-on, versképei, idézetei a Facebook-oldalán. Az interaktív programok mellett a Magyar Versmondók Egyesületével több száz rászoruló családnak állítottak össze és juttattak el ajándékcsomagot karácsony előtt. – Ha csak néhány embernek sikerül a magány érzetét csökkenteni, színt, érzéseket, történést vinni a napjaiba, már akkor megérte. De a karácsonyi kívánságműsor és a többi program iránti érdeklődés is azt jelzi, nagyon sokan igénylik a velük való törődést és az értékes perceketmondja a művész.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.