időjárás 34°C Ilona 2022. augusztus 18.
logo

Hiába tagad az igazgató, LMBTQ-gyerekmusical bemutatójára készül a Madách Színház

Forrás: Origo
2021.07.28. 12:56
Hiába tagad az igazgató, LMBTQ-gyerekmusical bemutatójára készül a Madách Színház

Megpróbálta letagadni Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója, hogy a színház egy LMBTQ-Hamupipőkét akar bemutatni. Andrew Lloyd Webber gyerekmusicaljében a Herceg meleg, és egy másik férfiba szerelmes. Az Origo azonban megszerezte a Madách Színház hivatalos üzleti tervét, amely egyértelműen bizonyítja, Szirtes Tamás nem mond igazat, a musicalt 2023-ban akarja műsorra tűzni.

Szirtes Tamás az Indexen megpróbálta letagadni az Origo értesülését, miszerint be akarja mutatni Andrew Lloyd Webber új LMBTQ-gyerekmusicaljét, a Hamupipőkét.

A Webber-darab nem a klasszikus történetet meséli el, ugyanis ebben a változatban Hamupipőke egy nagyszájú, lázadó karakter, a herceg pedig egy férfiba szerelmes.

A Webber-darabot 2019-ben kezdték próbálni Londonban, a koronavírus-járvány miatt azonban többször el kellett halasztani a nagyszínpadi premiert. Erre végül két hete került volna sor, de ekkor több stábtagnak is pozitív lett a koronavírustesztje, így várhatóan augusztusban mutatják be a darabot.

A Herceg szerepében Ivano Turco

Az Origo megkérdezte Szirtes Tamástól, igaz-e, hogy be akarja mutatni az LMBTQ-gyerekmusicalt, s ha igen, tervezik-e korhatárhoz kötni, vagy 8–12 évesek is láthatják. Szirtes azonban a portálnak nem válaszolt, ehelyett az Indexen íratta meg (ott nyilván nem kellett attól tartania, hogy valódi kérdést kap), hogy mindez nem igaz, szerinte csupán „alaptalan hisztériakeltés”.

Csakhogy Szirtes Tamás – sajnos nem lehet udvariasabban mondani – hazudik. Az Origo birtokába jutott ugyanis a Madách Színház Szirtes által aláírt hivatalos üzleti terve, amiben ez szerepel: Andrew Lloyd Webber is támogatja, hogy 2023-ban a Madách Színház bemutathassa legújabb művét, a londoni bemutató előtt álló Hamupipőkét.

Az Origo eredeti információi 2022 őszéről szóltak, ezek szerint a darabot néhány hónappal később vinné magyar színpadra a Madách igazgatója.

Így továbbra is várják kérdéseikre a választ, legfőképpen arra: 8–12 éves gyerekek is láthatják-e majd az LMBTQ-gyerekmusicalt.

A Webber-féle LMBTQ-musicalnek vajmi kevés köze van az eredeti Hamupipőke-meséhez (A kép a Grimm meséből készült Disney-film 2015-ös bemutatóján készült)
Fotó: Reuters

A témában az Origo eredeti cikke IDE kattintva érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.