Totális metál: a Sabaton a The HU-t és a Lordit hozza Magyarországra

A Sabaton nevű svéd történelmi metal zenekar 2022 tavaszán újra háborús övezetté változtatja Európát, fegyverek és bombák helyett sokkal kellemesebb hangélménnyel, hisz 26 városban megelevenednek az általuk megénekelt történelmi események. A 17 országot felölelő „The Tour to end all Tours” keretében hazánkba is eljön Joakim Brodén, március 13-án vasárnap Budapesten, a Papp László Sportarénában lépnek fel a mongol folk metalos kuriózum, a The HU és a 2006-os Eurovíziós Dalfesztivál győztese, a finn Lordi szörnyeivel együtt.

Munkatársunktól
2021. 07. 02. 15:17
null
Fotó: Fejes Árpi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már így is túl sokat kellett erre várnunk… Jobban készen állunk, mint valaha! Mire ez a turné elindul, egy újabb kincsesládát borítunk elétek tele új dalokkal, és persze a meglepetésekről sem feledkeztünk el. Hidd el, ezt biztos nem akarod kihagyni! üzente Pär Sundström, a Sabaton alapító basszusgitárosa a jövő évi turnéjukról (a vele készült interjúnkat ITT olvashatják).

A Sabaton az egyik legfontosabb mai modern heavy/power metal zenekar, magabiztos gyorsasággal emelkedtek fel a legnagyobbak közé, ami hamar öt Hammer Golden Gods Awards díjat is hozott már nekik és többször voltak a jelöltek között a svéd Grammynek számító Grammisen is. A 2016-os „The Last Stand” lemezük három országban is a toplisták élén kezdett, további négy országban volt dobogós. Joakim Brodén (ének), Pär Sundström (basszusgitár), Chris Rörland (gitár), Hannes van Dahl (dob) és Tommy Johansson (gitár) saját fesztivált is szervez, a Sabaton Open Air már 2008 óta van jelen, 2009-ben pedig a Sabaton Cruise-t indították el. Legutóbbi nagylemezük, a „The Great War” tizenegy országban remekelt a toplisták első 10 helyezettje között, köztük Svájcban, Németországban és Svédországban első helyen.

A svéd zenekar a bezártság időszakát kemény munkával töltötte, aminek eredménye egy legalább olyan grandiózus turné, amellyel a 2020-as évben egy időre kényszerbúcsút vettek a közönségtől; illetve egy új nagylemez is született, amiről február óta folyamatosan érkeznek a dalok.

A The HU és a Lordi kíséri el Budapestre a Sabatont Forrás: H-Music

A The HU igazi különlegesség, egyenesen Mongóliából hoznak folk metalt hazánkba, a 2019-es The Gereg című bemutatkozó nagylemezük berobbant a nemzetközi zenei térbe, dalaik népszerűek, a Yuve Yuve Yu már a 80 milliós nézettséget közelíti a YouTube-on, a Wolf Totem 55 millió fölött van. A folytatás éppen készül, még idén megjelenik a második nagylemezük, amit élőben előadnak az Arénában.

 

A finn Lordi szörnyetegeit nem kell bemutatni senkinek, a shock rockerek 2006-ban azzal lepték meg a világot, hogy megnyerték az Eurovíziós Dalfesztivált. A horrortémáikat dallamos és könnyen befogadható heavy metal és hard rock köntösben tálaló zenekar különc megjelenésével mindenhol egyedi látványt és előadást tartogat mindenkinek; legutóbbi nagylemezük, a Killection tavaly januárban jelent meg, idén októberben pedig nem kevesebb, mint 7 (!) új nagylemezt terveznek kiadni. Hogy ez pontosan mit is jelent, azt április óta találgatják a rajongók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.