Jótékonysági hangversennyel segít a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Szeptember 30-án Szívhang címmel a Liszt Ferenc Kamarazenekar jótékonysági hangversenyt ad Szentendrén a zene világnapja előestéjén.

Magyar Nemzet
2021. 09. 17. 20:01
null
Miskolc, 2015. augusztus 13. A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje a Zemplni Fesztivlon a srospataki Rkczi-vrban 2015. augusztus 13-n. MTI Fot: Vajda Jnos Fotó: Vajda János Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hangverseny azért kapta ezt a rendhagyó címet, mert egy súlyos vírusfertőzés következtében szívátültetésen átesett kislány felépülésének egyik legfontosabb jele a tökéletes szívhang. Új szívének nyugodt, kiegyensúlyozott, tiszta dobbanását segíti a Liszt Ferenc Kamarazenekar játéka.

Az édesanya, aki egyedül neveli kislányát, gyermeke rehabilitációja alatt sajnos nem tud dolgozni. A támogatói jegyekből befolyt összegből szeretnének az életkörülményeiken javítani, jobb és biztonságosabb környezetet teremteni a hős kislány számára. A faladat és a cél erőt, energiát adni és sugározni a zene erejével. A zenekar minden tagja és hangszere érte és neki muzsikál. A muzsika hangja és a zenekedvelő közönség együtt teszi a család életét szebbé. 

A karitatív célú koncert nemcsak az adománygyűjtést hivatott szolgálni, hanem értéket képvisel és értéket teremt. A mindennapi életben az összefogás nagy ereje csodákat tehet a nehéz helyzetekben. A hangverseny olyan kulturális küldetéssé vált, amely egy nemes cél érdekében szerveződött. A Szívhang koncert sikerének záloga a közösség összefogása.

Műsor:
Dohnányi: Szerenád
Bartók: Este a székelyeknél
Schubert: a-moll vonósnégyes, 2. tétel „Rosamunda”, D804
Beethoven: Cavatina
Beethoven: A-dúr „Kreutzer” szonáta, op. 47, 3. tétel, Tfirst Zoltán vonószenekari átirata
Jörg Widmann: 180 Beats per Minute

Jegyvásárlás: bit.ly/3zob0Nk

(Borítókép: MTI/Vajda János)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.