időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Idén is tizenhárman részesülnek Móricz Zsigmond-ösztöndíjban

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.02.21. 16:22 2022.02.21. 16:45
Idén is tizenhárman részesülnek Móricz Zsigmond-ösztöndíjban

Idén is tizenhárom fiatal költő, író, irodalomtudós részesül Móricz Zsigmond irodalmi alkotói ösztöndíjban. Ösztöndíjas lesz Bánkövi Dorottya, Dima-Papp Attila, Gere Nóra, Juhász Kristóf, Kósa Eszter, Leczo Bence, Lévai Éva (Gubis Éva), Marcutiu-Rácz Dóra, Mezei Gábor, Miklya Anna, Ozsváth Zsuzsa, Pataky Adrienn és Szabó-Biró Brigitta. A Móricz-ösztöndíj az egyik legrégibb és legrangosabb hazai irodalmi ösztöndíj, amelynek célja a negyven év alatti alkotók munkájának támogatása szépirodalmi, kritikai, szociográfiai vagy irodalomtörténeti művek létrehozásához, kedvező feltételek megteremtése a magas színvonalú alkotótevékenységhez.

A díjazottakról a Petőfi Irodalmi Múzeum által működtetett Móricz Zsigmond irodalmi alkotói ösztöndíj kuratóriuma döntött. Az ösztöndíj 12 hónapra szól, 2022. január 1. és december 31. közötti időtartamra havonta bruttó 200 ezer forintot jelent. Az idei ösztöndíjra pályázatot nyújthatott be minden 1982. január 1. után született író, irodalmár, aki már publikált színvonalas szakmai orgánumokban, és a megpályázott ösztöndíj folyósításának időtartama alatt nem részesül központi költségvetési forrásból finanszírozott alkotói támogatásban.

Borítókép: Móricz Zsigmond portréja (Forrás: PIM)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.