Tizenkét óra, hatvanegy költő

A Magyar Írószövetség, a Magyar Napló Kiadó és az MTVA immár tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Kárpát-medence legnagyobb költészet napi rendezvényét, a Versmaratont.

Magyar Nemzet
2022. 04. 08. 16:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Írószövetség, a Magyar Napló Kiadó és az MTVA immár tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Kárpát-medence legnagyobb költészet napi rendezvényét, a Versmaratont. Idén a megszokott módon, ismét tizenkét órán át olvassák fel a szerzők – Az év versei 2022 antológiában megjelent – verseiket a Versmaraton keretében, amely több év után visszaköltözik a Márványterembe. Itt kulturális újságírók kérdezik őket, s minden órában egy-egy, a békéről szóló, közvetlenül a Versmaratonra készült verset hallhatnak a vendégek és a nézők, akik online követhetik a programot a Médiaklikk.hu oldalon, valamint a Magyar Napló Kiadó és a Magyar Írószövetség Facebook-oldalán. Az antológiát Zsille Gábor költő, műfordító szerkesztette. A költőkkel az eseményen bárki találkozhat, és beszélgethet velük. A megnyitó 9.45-kor kezdődik.

Borítókép: A Versmaraton plakátja (Forrás: MTVA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.