Videós pályázat az emlékhelyek népszerűsítésére

Kisfilmpályázatot hirdet a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a 21 nemzeti és 55 történelmi emlékhely népszerűsítésére. Az Én emlékhelyem elnevezésű pályázatra olyan alkotásokat várnak, amelyek a fiatalok legkedvesebb helyszíneit mutatják be egyéni látásmóddal.

Magyar Nemzet
2022. 04. 12. 13:16
Az abasári történelmi emlékhely (Forrás: Heol.hu)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A középiskolás és felnőtt korosztály számára meghirdetett pályázatra három kategóriában lehet jelentkezni: imázsfilmeket, ismeretterjesztő filmeket és Tik-Tok videó jellegű rövidebb filmeket várnak április 30-ig. A szakmai zsűri által kiválasztott nyertes pályázatok készítői az emlékhelyek által felajánlott nyereményeket kapnak. A NÖRI a minden évben megrendezésre kerülő emlékhelyek napján, május 14-én hirdet eredményt, ezen a napon a nyertes filmeket le is vetítik a nagyközönségnek. A szakmai zsűri mellett mindkét korosztályban kiválasztanak majd egy-egy közönségdíjas videót is, amelyekre a Nemzeti Örökség Intézetének Facebook-oldalán lehet majd szavazni május 2-tól.

A pályázat célja, hogy a fiatalok felkeressék azokat az emlékhelyeket, amelyek személyes élmény vagy történelmi tanulmányaik alapján közel állnak hozzájuk és saját képi megfogalmazásukban mutassák be, miért érdekes vagy fontos számukra ez a helyszín. A pályázat egybecseng a NÖRI azon igyekezetével, hogy az elindított Nemzeti emlékezetpedagógiai programjának segítségével a fiatal korosztályt is megszólítsa. A pályázat részletei a NÖRI honlapján találhatók.

 Borítókép: az abasári történelmi emlékhely (Fotó: Heol.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.