időjárás 36°C Pál, Péter 2022. június 29.
logo

Kizárólag magyar fellépőket hallhatunk a Rozé, rizling és jazznapokon

Magyar Nemzet
2022.05.28. 11:10 2022.05.29. 17:28
Kizárólag magyar fellépőket hallhatunk a Rozé, rizling és jazznapokon

Bejelentették a szervezők az idei Rozé, rizling és jazznapok programjait. A rendezvénysorozat július 8. és 17. között várja vendégeit Veszprémben, immár tradicionálisnak mondható helyszínén, az Óváros téren. A VeszprémFest kísérőrendezvényeként 2011-ben indult, idén 12 éves gasztro-kulturális rendezvény ezúttal is a Tíz nap, harminc borász, harminc koncert szlogen jegyében fogadja a látogatókat.

A fesztivál szervezőinek célja a kezdetek óta változatlan: egy olyan ingyenes, mindenki számára elérhető, de ugyanúgy a minőség mellett elkötelezett minifesztivál létrehozása, amely körbe veszi a nagyszínpadi napokat, és azzal párhuzamosan nyújt igényes kikapcsolódást és élményt. 

A színpadon esténként három zenekar mutatkozik be, a koncertek ingyenesek.

A rendezvény a borgasztronómia tekintetében a terroir szemlélet mentén válogatja össze a balatoni borrégió borászatait, a vezető pincészetek mellett a feltörekvő, kevésbé ismert borászatoknak is lehetőséget adva. A hagyományosabb ételek mellett a gasztronómiai kínálatban is teret kapnak a helybéli őstermelők és kézműves ételek.

A Rozé, rizling és jazznapokon kizárólag magyar fellépőket hallhatunk, a programok jó része jazz – elsősorban a vokális, könnyebb és szórakoztatóbb arcú –, de emellett megjelennek a jazzből fakadó társműfajok, a blues, a funk, a fusion vagy a rockabilly is. Ahogy a legfiatalabb borászatoknak, úgy az ifjú, pályakezdő zenészeknek is helyük van a legizgalmasabb helyi zenekarok, és a hazai zenei elithez tartozó sztárfellépők mellett a Rozé, rizling és jazznapok színpadán.

A Rozé, rizling és jazznapok programja (A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják.)

Borítókép: Sajtótájékoztatón jelentették be a programokat (Fotó: Melczer Zsolt)