Trianon ellen mesekönyvek ajándékozásával

A Könyvet a szórványba! mozgalom felhívással fordul a határon túlra utazókhoz.

Magyar Nemzet
2022. 05. 30. 15:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újraindult Határtalanul program keretében magyarországi iskolák tanulói utaznak a határon túlra ismeretszerzés és ismerkedés céljából.  A Könyvet a szórványba! mozgalom alapítói arra kérik a kiutazókat, hogy a buszba tegyenek be 2-3 doboz mese- és ifjúsági könyvet, hogy a szórványterületeken lakó diáktársaik és családtagjaik jobb eséllyel tarthassák meg anyanyelvüket. A mozgalom keretén belül a határokon túl tíz központot hoztak létre középiskolákban. Ezen iskolák bejáró és bentlakó diákjai viszik majd haza ezeket az ajándék könyveket. A dobozokat a kinti központokban kell leadni. A részleteket a mozgalom címére írt e-mailben lehet megbeszélni.

A Pocsay Gábor alapította Könyvet a szórványba! mozgalomnak belföldön húsz központja van. Aki többet szeretne megtudni róluk, keresse fel honlapjukat: www.konyvetaszorvanyba.hu

Ha valamelyik iskola vagy tanár szeretne segíteni, hogy a szórványban élő családok ne olvadjanak be, hogy  magasabb szinten tudják megőrizni az anyanyelvet, szintén levélben jelentkezhet a [email protected] címen.


Borítókép: illusztráció (Fotó: Könyvetaszórványba.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.