Részleges hasonulás a tavaszi fesztiválon

Az ARTÉR Művészeti Egyesület Részleges hasonulás című összművészeti kiállítását nyitották meg Budafokon, a Magdolna Udvar Művészeti Galériában. A kiállítás a 46. Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál hivatalos programja. A tárlaton keresztül elénk rajzolódik egy olyan sokrétű vizuális napló, amely a művészeti kérdésfeltevéseken túl erőteljes eszközökkel beszél arról a korszakról, amelyben mindennapjainkat éljük, és az alkotások által mutatott prizmán keresztül szembesülhetünk annak rejtett rétegeivel. A kiállítás június 11-ig látható.

2022. 06. 01. 13:30
null
Fotó: Vankó András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kiállításon az ARTÉR Művészeti Egyesület 24 tagjának kortárs művészeti alkotásait láthatják az érdeklődők, melyek között vannak fotók, festmények, grafikák, kisplasztikák, kerámiák, textiltervek és installációk. Az egyesület fennállásának 18 éves időszaka alatt Budafok művészeti és kulturális életének egyik meghatározó szereplőjévé vált. Szellemi közössége, reflektálva a korra, amelyben élünk, a kortárs művészet és művészeti felvetések eszközeit használva valósítja meg tematikus kiállításait, melyeknek ebben az évben a Magdolna Udvar Művészeti Galéria ad otthont. Kiállító művészek: Bakó Károly, Beregi Edina, Csobán András, Czimbal Gyula, Farkas Ildikó, Filotás Viktória, Haber Szilvia, Haid Attila, Haszon Ákos, Herendi Péter, Hernusz Ágnes, Kalas Zsuzsa, Kaintz Regina, Kanyó Ferenc, Kaszás Réka, Kutasi Tünde, Mag Krisztina, Millavári Silvia, Palik Eszter, Pető Márk, Sztrakay Orsolya, Várhelyi Csilla, Nádor Mónika és Zámori Zsófia. Herendi Péter fotóművész, egyesületi tag installálta és rendezte meg a kiállítást a művészek által közreadott alkotásokból. A kiállításhoz kéthetente tárlatvezetések, workshopok kapcsolódnak.

A megnyitón Szepesfalvy Anna alpolgármester, a kiállítás védnöke köszöntötte a vendégeket. A kiállítás szakmai megnyitóbeszédét Nagy Zopán fotóművész, író, költő mondta el, aki évek óta kíséri az egyesület életét és többször publikálta az egyesületről szóló írásait. 

A kiállító művészek. Fotó: Vankó András

Filotás Viktória, az ARTÉR Művészeti Egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy az egyesület másfél évtizede működik közre a budafoki tavaszi fesztivál megrendezésében és a kiállítások megszervezésében. – Nagy örömünkre szolgál, hogy az egyesület már egy éve a Magdolna Udvar Művészeti Galériában szervezheti meg kortárs művészeti kiállításait. Célkitűzésünk, hogy közelebb vigyük a kortárs művészetet a közönséghez és érthetővé tegyük a érdeklődők számára – mondta a keramikusművész.

Borítókép: A kiállítás megnyitója (Fotó: Vankó András)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.