Széles tudást kínál Afrikáról a Lakitelek Népfőiskola

Afrika Nyári Szabadegyetemre hívja az érdeklődőket a Lakitelek Népfőiskola, a Szívemben Született Afrika Egyesület és a Hungarikum Liget. A részvételi lehetőségre pályázatot hirdetnek a szervezők, amelyre elsősorban azoknak a jelentkezését várják, akik tanulmányaik, munkájuk vagy egyéb szakmai tevékenységük kapcsán érdeklődnek Afrika szubszaharai régiója iránt.

Magyar Nemzet
2022. 06. 08. 18:32
null
Forrás: wikipédia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lakitelek Népfőiskola – Hungarikum Ligetében augusztus 28. és szeptember 1. között tartandó szabadegyetem célja, hogy az Afrikával foglalkozó magyar szervezetek, illetve közintézmények munkatársai, továbbá Afrikával foglalkozó szakemberek kézzelfogható és naprakész ismeretekre tegyenek szert elsődlegesen szubszaharai Afrikával kapcsolatban. A képzés során megismerkedhetnek a kontinens gazdasági, társadalmi, geopolitikai helyzetével, az afrikai kultúrával, a törzsi szokásokkal, az irodalmi élettel, a képzőművészettel, illetve az egyes afrikai országok sajátosságaival.A hallgatók a terület neves szakértőinek bevonásával szervezett előadások, prezentációk és kiscsoportos műhelymunka keretében sajátíthatják el a témához tartozó alapismereteket. Az előadások és műhelymunkák mellett afrikai témájú filmklubon, vitaesten és szakmai vetélkedőn is részt vehetnek. A meghívott előadók között szerepelnek az afrikai térségben már tapasztalatot szerzett kutatók, akadémikusok, köztisztviselők, illetve szervezetek képviselői, önkéntesei, akik tapasztalataik átadásával igyekeznek elmélyíteni az érdeklődők Afrikával kapcsolatos ismereteit.
A pályázati felhívásra olyan 35 év alatti fiatal felnőttek jelentkezését várják, akik tanulmányaik, munkájuk vagy egyéb szakmai tevékenységük kapcsán érdeklődnek Afrika szubszaharai régiója iránt, illetve akik a későbbiekben szeretnének behatóbban foglalkozni a kontinenssel. Az afrikai önkéntes munka iránt érdeklődők jelentkezését különösen nagy örömmel fogadják. A pályázóktól azonban motivációs levelet és fényképes önéletrajzot kérnek.
A képzésen való részvétel térítésmentes. A szabadegyetem regisztrációs díja azonban 15 000 Ft/fő, mely magában foglalja a szállás (4 éjszaka) és ellátás (napi háromszori étkezés) díját is.
A pályázati anyag benyújtásának határideje: 2022. június 30. A jelentkezéseket és az esetlegesen felmerülő kérdéseket az alábbi e-mail-címre várják: [email protected]
A nyertes pályázókat 2022. július 7-ig értesítik a részvételi lehetőségről.

Borítókép: Zulu táncosok (Forrás: Wikipédia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.