Az első színes bőrű rocksztár, aki meghódította a sápadtarcú sikerlistákat + podcast

Chuck Berry felmenői rabszolgák voltak, édesanyja már főiskolát végzett. A rabszolgaságot 1865-ben törölték el a polgárháborúban északiak uralta államokban, ahol Lincoln elnökölt. Aki nem demokrata, republikánus volt. A demokraták uralta Délen az 1890-es években ismételten megfosztották választójoguktól a négereket. 1896-ban a demokrata Grover Clevaland elnöksége idején, a legfelsőbb bíróság a faji elkülönítést törvényesnek nyilvánította. Tehát a demokraták harminc év alatt visszafordították az idő kerekét, a republikánus Lincoln elnökségének kora elé. Berry már sztár, amikor 1957 szeptemberében Little Rockban kilenc néger diák szerette volna megkezdeni gimnáziumi tanulmányait, ám Arkansas állam kormányzója, a Demokrata párti Orval Faubus utasította a Nemzeti Gárdát, hogy megakadályozzák a diákok bejutását az épületbe. Még annyit erről a fickóról, hogy az Amerikai Szocialista Párt helyi tagozatának alapítója volt. Chuck Berry karrierjét, bőséges zenei bejátszásokkal meghallgathatják az alábbi podcastban.

2022. 07. 05. 11:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Chuck Berry (Forrás: MédiaKlikk)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.