Különleges hegedűversennyel lép fel Miranda Liu

A Concerto Budapest koncertmestere, a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál és New Millennium Nemzetközi Akadémia alapítója, Miranda Liu hegedűművésznő, akiről kevesen tudják, hogy zenekari és kamarazenészi feladatai mellett szólistaként is aktív a nemzetközi koncertéletben. Július 8-án a 18. Lengyel Zenei Fesztiválon lép fel szólistaként immár harmadszor.

Magyar Nemzet
2022. 07. 03. 20:01
null
Fotó: Suha Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén egy különösen nehéz és ritkán játszott versenyművel lép színpadra a 18. alkalommal megrendezett Lengyel Zenei Fesztivál nyitóhangversenyén Miranda Liu: Henryk Wieniawski fisz-moll hegedűversenyét adja elő a Silesian Philharmonic Orchestraval, František Macek vezényletével a krakkói Nowohuckie Centrum Kultury hangversenytermében.

A cseh származású karmester a katowicei NOSPR Nemzetközi Karmesterverseny győztese, aki fiatal kora ellenére olyan rangos zenekarokkal dolgozott együtt, mint a Tonhalle-Orchester Zürich, a Moszkvai Filharmonikusok, a Gstaad Fesztiválzenekar, az Aspen Fesztiválzenekar, a Lucerne Festival Strings vagy a PKF-Prague Philharmonia.

Legutóbb a világjárvány előtt, 2019-ben volt a művésznő a fesztivál vendége, akkor is egy ritkán játszott, különleges versenymű előadására kérték fel: Mieczysław Karłowicz hegedűversenyét szólaltatta meg a Krakkói Filharmonikus Zenekar kíséretében nagy sikerrel és a jelen levő kritikusok elismerése mellett.

Borítókép: Miranda Liu hegedűművész (Fotó: Suha Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.