időjárás 29°C Klára 2022. augusztus 12.
logo

Vakáció a múzeumban

Magyar Nemzet
2022.07.03. 17:30 2022.07.03. 17:43
Vakáció a múzeumban

A Magyar Nemzeti Galéria kedvezményes belépővel és gyerek-tárlatvezetésekkel várja a szünidőben a tanulókat.

A Pagony Kiadó gondozásában május végén jelent meg a Képtelen képrablás – Mesék a múzeumból című kötet. A könyv a képzőművészet kapcsán mindenkihez szól, segít közelebb vinni a festészetet a gyerekekhez, így közös családi felfedezésre hívja a művészet különböző ágaira kíváncsi olvasókat. A kötet tehát képzőművészeti barangolás és formabontó, újszerű mesegyűjtemény is egyben. A Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményének tizennégy festményét kortárs magyar szerzők meséi keltik életre. A galéria tárlatvezetésein a gyerekek eredetiben is találkozhatnak a mesekönyvben szereplő képekkel július 14-én és 28-án.

A program 6–12 éves gyerekeknek ajánlott. A részvételi díj 1000 Ft. A kísérők az időszaki kiállításra váltott kedvezményes belépőjeggyel (1700 Ft) vehetnek részt a tárlatvezetésen.

A nyári szünidő teljes időszakára kedvezményes programot kínál a fiataloknak a múzeum: az állandó gyűjtemény kiállításai kedvezményesen tekinthetők meg. A Nemzeti Galéria nyári ifjúsági kedvezményes jeggyel (800 Ft) vár minden 6 és 26 év közötti magyar látogatót augusztus 31-ig. A belépőjeggyel a város legszebb panorámáját nyújtó kupola is látogatható.

Borítókép: Aba-Novák Vilmos Körhinta (1931) című festménye (Forrás: Magyar Nemzeti Galéria)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.