Vakáció a múzeumban

A Magyar Nemzeti Galéria kedvezményes belépővel és gyerek-tárlatvezetésekkel várja a szünidőben a tanulókat.

Magyar Nemzet
2022. 07. 03. 17:30
null
Fotó: Makrai Peter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzeti Galéria kedvezményes belépővel és gyerek-tárlatvezetésekkel várja a szünidőben a tanulókat.

A Pagony Kiadó gondozásában május végén jelent meg a Képtelen képrablás – Mesék a múzeumból című kötet. A könyv a képzőművészet kapcsán mindenkihez szól, segít közelebb vinni a festészetet a gyerekekhez, így közös családi felfedezésre hívja a művészet különböző ágaira kíváncsi olvasókat. A kötet tehát képzőművészeti barangolás és formabontó, újszerű mesegyűjtemény is egyben. A Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményének tizennégy festményét kortárs magyar szerzők meséi keltik életre. A galéria tárlatvezetésein a gyerekek eredetiben is találkozhatnak a mesekönyvben szereplő képekkel július 14-én és 28-án.

A program 6–12 éves gyerekeknek ajánlott. A részvételi díj 1000 Ft. A kísérők az időszaki kiállításra váltott kedvezményes belépőjeggyel (1700 Ft) vehetnek részt a tárlatvezetésen.

A nyári szünidő teljes időszakára kedvezményes programot kínál a fiataloknak a múzeum: az állandó gyűjtemény kiállításai kedvezményesen tekinthetők meg. A Nemzeti Galéria nyári ifjúsági kedvezményes jeggyel (800 Ft) vár minden 6 és 26 év közötti magyar látogatót augusztus 31-ig. A belépőjeggyel a város legszebb panorámáját nyújtó kupola is látogatható.

Borítókép: Aba-Novák Vilmos Körhinta (1931) című festménye (Forrás: Magyar Nemzeti Galéria)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.