Nemzetközi zenei alkotótábort rendeznek Budapesten

Ismét megszervezik Magyarország legnagyobb múltú nemzetközi könnyűzenei alkotótáborát, a Songbook Songwriting Campet. Október 11. és 15. között Budapesten találkoznak és közösen komponálnak külföldi és hazai zeneszerzők, szövegírók, producerek. Az esemény célja többek között a résztvevők kapcsolatépítése.

Magyar Nemzet
2022. 09. 28. 20:00
null
Forrás: Songbook Songwriting Camp
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Songbook Songwriting Campet 2017-ben rendezték meg először, és a 2018-as esemény után idén hívják újra életre. A kezdeményezés célja, hogy a magyar és a külföldi zeneszerzők, szövegírók és zenei producerek ideális körülmények között együtt alkothassanak, szakmai kapcsolataikat elmélyíthessék és inspiráló környezetben töltődjenek.

A táborban mindösszesen huszonegy zeneipari szakember vehet részt, ők október 11-én költöznek be az eseménynek helyet adó budapesti Petneházy Club Hotelbe. Ezt követően naponta változó, háromfős csapatokban, előre meghatározott tematika szerint alkotnak. Délelőtt 10 órától este 7 óráig folyik a munka, és minden este meghallgatják az aznap született dalokat.

2017-ben és 2018-ban összesen ötvenkét dal született a táborban. Ebből Magyarországon és külföldön is több szerzemény sikereket ért el. Itt írta például Knoll Gabi Burai Krisztiánnal és  Stanislav Bendarjevskyvel a Nobody To Die For című számot, ami megjárta a 2018-as A Dal döntőjét. 

A Songbook Songwriting Campbe többszörös a túljelentkezés. A szervezők még két helyet biztosítanak az érdeklődőknek, akik október 2-ig pályázhatnak az esemény honlapján.

A tábor a Zeneszöveg.hu szervezésében, az NKA támogatásával, az Artisjus, a Fülesbagoly Alapítvány és a Hajógyár partnerségében jön létre. Az idei rendezvény stúdiótechnikáját a Neumann/Sennheiser biztosítja.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Songbook Songwriting Camp)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.