A Partium négy településére látogat az Irodalmi Karaván

Nagyváradra, Aradra, Temesvárra és Dévára érkezik novemberben az Irodalmi Karaván elnevezésű kezdeményezés, amely idén harmadik alkalommal indul útnak. A program célja, hogy rendhagyó irodalomórákkal és beszélgetésekkel népszerűsítse a kortárs irodalmat.

Magyar Nemzet
2022. 10. 16. 18:00
Forrás: Petőfi Kulturális Ügynökség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Petőfi Kulturális Ügynökség szervezésében az év elején indult kezdeményezésnek köszönhetően eddig már tíz városba jutott el az Irodalmi Karaván és annak kortárs íróvendégei, akik telt házas előadásokon beszéltek saját műveikről, irodalmi munkájukról, valamint olyan meghatározó elődökről, mint a 100 éve született Nemes Nagy Ágnes vagy a 125 éve született Tamási Áron.

November 2. és 5. között Nagyvárad, Arad, Temesvár és Déva közönségét várják majd előadásaikra a szerzők, akik között Zalán Tibor író, költő, Száraz Miklós György, Lövétei Lázár László és Csender Levente írók, valamint Földes László Hobo dalszerző, előadóművész szerepel.

Az események és az utazás szervezője, házigazdája Juhász Anna irodalmár, aki Tamási Áron, Pilinszky János, Dsida Jenő és Nemes Nagy Ágnes életművéhez kapcsolódó rendhagyó irodalomórákat tart az érintett városok kiemelt intézményeiben, délután pedig a szalonesteket és a könyvvásári beszélgetéseket moderálja.

November 2-án Nagyváradon az Ady Endre Elméleti Líceum és a Partiumi Keresztény Egyetem aulájában, másnap Aradon a Csiky Gergely Főgimnáziumban és a Jelen Házban várják a közönséget. November 4-én Temesváron a Bartók Béla Elméleti Líceumban, este a Csiky Gergely Állami Magyar Színház stúdiótermében tartanak programot, másnap pedig a Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonában és a Dávid Ferenc Unitárius Szórványközpontban lépnek fel a vendégek.

Borítókép: Juhász Anna irodalmár. (Forrás: Petőfi Kulturális Ügynökség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.