időjárás 3°C Aranka 2023. február 8.
logo
A komponista szülővárosában, Siófokon is változatos programmal várják a közönséget október 24–28. között

XV. Kálmán Imre Emléknapok

Magyar Nemzet
2022.10.22. 13:50 2022.10.23. 21:51
XV. Kálmán Imre Emléknapok

Emléknapokkal tisztelegnek Kálmán Imre előtt Siófokon, a világhírű operettkirály születésének 140. évfordulójára tervezett eseményeket jövő héten tartják a Balaton-parti városban.

Kálmán Imre 1882. október 24-én született Siófokon, ahol egészen kilencéves koráig élt családjával. A XV. Kálmán Imre Emléknapok változatos programkínálattal október 24. és 28. között várja az érdeklődőket.

A Szenvedélyes századelő – a múlt találkozása a jelennel című emlékhét a Kálmán Imrét és családját, a korabeli Siófokot és a siófoki életet bemutató képekből és a Kálmán Imre emlékplakettel kitüntetett művészek kézlenyomatából álló kiállítással indul a művészről elnevezett művelődési központban.

 

A Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa program támogatását élvező rendezvénysorozaton esténként előadásokat és operett-gálaműsort tartanak, a közönséget a HADART Színház, a Magyar Zenés Színház, a Monarchia Színház és az Apáti Dixieland Band várja. Az emléknapokon Operett Expressz néven városnéző kisvonat közlekedik, amelyen felcsendülnek Kálmán Imre legszebb melódiái.

 

Az érdeklődők Zelinka Tamás zenetörténész előadásában ismerhetik meg a sokszínű Kálmán Imrét, a Mondén hangulatban című kiállítás témája a korabeli fürdőélet lesz. A Kálmán Imre Emlékházban tárlatvezetést és múzeumpedagógiai foglalkozásra invitálják a látogatókat, az Operettkirály tematikus városnéző sétára ugyancsak érdemes csatlakozni.

A részletes program IDE kattintva érhető el.

Borítókép: XV. Kálmán Imre Emléknapok (Forrás: Kálmán Imre Művelődési Ház)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.