Karácsonyi Múzeum+ est a Nemzeti Galériában

Az ünnepekhez közeledve a decemberi Múzeum+ esten a múzeum gyűjteményének remekművei között hangolódhatnak a résztvevők az ünnepi időszakra.

Magyar Nemzet
2022. 12. 10. 14:35
null
Fotó: Gellért Áment
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Múzeum+ vendégtárlatvezetője ezúttal Zólyomi Zsolt parfümőr, aki különleges illatok segítségével kalauzolja a résztvevőket a remekművek között. 

Cser Judit művészettörténész A megtestesülés csodája: karácsony a művészetben című előadásán a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria legszebb karácsonyi tematikájú festményeit mutatja be. Vaszary János színpompás festészetéről Winkler Nóra művészeti menedzser beszélget Gergely Mariann kurátorral, Topor Tünde művészettörténésszel és Virág Judit műkereskedővel, az este tárlatvezetésein pedig a közönség az MNG legszebb karácsonyi témájú alkotásait ismerheti meg.
 

A programon a múzeum Textúra színházi sorozatának egyik idei produkcióját is láthatja a közönség, illetve a projekt alkotói betekintést engednek a sorozat létrejöttébe.

A Múzeum+ esten festmények reprodukcióit felhasználva a résztvevők elkészíthetik egyedi karácsonyfadíszüket, miközben ezúttal a dél-balatoni Androsics Birtok mutatkozik be boraival.

 

A rendezvény részletes programja a honlapon érhető el.

 

Borítókép: Pillanatkép egy kiállításról (Fotó: Magyar Nemzeti Galéria/Facebook)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.