időjárás 18°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo

A Blokád lett a legnézettebb film a Netflixen hazánkban

Magyar Nemzet
Forrás: Vg.hu
2023.03.28. 21:48 2023.03.30. 09:11
A Blokád lett a legnézettebb film a Netflixen hazánkban

A hazai közönséget egy magyar film hozta lázba a leginkább a Netflix kínálatából. A Seress Zoltán, ifj. Vidnyánszky Attila, Gáspár Tibor, Tóth Ildikó és Végh Zsolt főszereplésével készült Blokád tavaly októberben debütált a mozikban, majd március 22-e óta már a Netflixen is megnézhető – írja a VG.

A Blokád március 22-én került fel a Netflix kínálatába, és jelenleg a legnézettebb film a streamingplatform magyarországi kínálatában – közölte a Nemzeti Filmintézet.

A Blokád készítői arra vállalkoztak, hogy a rendszerváltozás utáni Magyarország első nagy politikai és gazdasági krízisén keresztül bemutatják az első szabadon választott miniszterelnök, Antall József politikai pályafutásának és magánéletének két meghatározó korszakát. Antall József életútjának történelmi hátterét az 1956-os jelenetekben a szovjet elnyomás fojtogató légköre és a forradalom eseményei szolgáltatják, az 1990-es jelenetekben pedig a taxisblokád által kiváltott, az utcákon és a tárgyalóasztaloknál zajló káosz.

Az operációjából lábadozó kormányfő megfontolt, de a demokráciáért végletekig küzdő személyiségét a kórtermében zajló válságkezelés és politikai összecsapások kereszttüzében látjuk kirajzolódni. Visszaemlékezésein keresztül pedig megismerjük Antall József fiatalkorát, ötvenes évekbeli tanári működését és az 1956-os forradalomban vállalt szerepét is.

A Blokád 2022. október 20-án debütált a magyar mozikban, és 

öt hétig a tíz legnépszerűbb film között szerepelt.

A Nemzeti Filmintézet adatai szerint a legnézettebb magyar filmdráma lett, a hazai alkotások közül csak a vígjátékokra váltottak többen jegyet.

Az alkotáshoz a magyar állam másfél milliárd forint állami támogatással járult hozzá. Csaknem 58 ezer ember váltott rá jegyet, és 22 hétig volt műsoron a mozitermekben.

A VG cikke A Blokád lett a legnézettebb film a Netflixen Magyarországon címen érhető el.

Borítókép: MTI/Kovács Anikó

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.