Itt nézheti meg online a Blokád című filmet

A Blokád és a Veszélyes lehet a fagyi című magyar filmekkel bővült a Filmio kínálata – közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-vel.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 21. 14:20
Fotó: (Forrás: Intercom – jelenetfotó)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már látható a tavalyi év egyik népszerű mozifilmje, az Antall József politikai pályafutását feldolgozó Blokád, valamit Szilágyi Fanni romantikus drámája, a Veszélyes lehet a fagyi, amely egy egypetéjű ikerpár történetét meséli el Stork Natasa kettős főszereplésével – közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-vel.

A Seress Zoltán és ifj. Vidnyánszky Attila főszereplésével készült Blokád című film alkotócsapata arra vállalkozott, hogy a rendszerváltozás utáni Magyarország első nagy politikai és gazdasági krízisén keresztül bemutassák az első szabadon választott miniszterelnök, Antall József politikai pályafutásának és magánéletének két meghatározó korszakát.

 A filmet Tősér Ádám rendezte, a főbb szerepekben Gáspár Tibor, Végh Zsolt és Tóth Ildikó látható. A film producere Lajos Tamás, operatőre Nagy András volt, a forgatókönyvet Köbli Norbert írta.

A Nemzeti Filmintézet inkubátor programjában készült Veszélyes lehet a fagyi egy egypetéjű ikerpárról szól, akik a külső hasonlóságok ellenére különböznek egymástól. Éva gazdag feleségként neveli kisfiát, míg a radiológus Adél munkájába menekül a magány elől. Mindketten elégedetlenek életükkel és irigylik a másik vélt boldogságát, mígnem egy nap belép az életükbe egy fiatalember, akinek hatására nem várt fordulat következik be a két nő egymással való kapcsolatában.

Szilágyi Fanni rendezésében mindkét főszereplőt Stork Natasa alakítja, aki a kettős szerep megformálásáért elnyerte a legjobb színésznőnek járó kitüntetést a New York-i Filmhéten. A filmben Stork Natasa mellett Patkós Márton, Szabó Máté, Csikász Ágnes és Bódy Magdi látható. A film producere Pataki Ági és Kenesei Edina, forgatókönyvírója Lányi Zsófi, operatőre Szilágyi Gábor volt.

A Nemzeti Filmintézet Filmio nevű streaming platformján jelenleg mintegy 600 magyar film közül válogathat a közönség.

Borítókép: Göncz Árpád (Gáspár Tibor) a parlament lépcsőjéről köszönti a tüntetőket a Barikád című filmben (Forrás: Intercom – jelenetfotó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.