Megérkezett a Hadik főcímdalának videóklipje

Megérkezett a mozikba a történelem legnagyobb magyar huszárcsínyét vászonra vivő kalandfilm, a Hadik, amelynek fő vonzerejét a fantasztikus szereplőgárda és a látványvilág mellett a filmben gyakran felcsendülő dallamos zene nyújtja. A film Gulya Róbert által komponált főcímdala, a Vágtat az égen Füredi Nikolett előadásában az alkotás érzelemdús lovasjeleneteivel összefűzött videóban csendül fel.

Magyar Nemzet
2023. 03. 15. 11:30
magyar filmek
Forrás: Vertigo Média
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Isten a huszárt a lovával együtt teremtette. Egy lélek és két test – mondja a seregével Berlint elfoglaló és megsarcoló huszártábornokot, Hadik Andrást alakító Trill Zsolt a film egyik legszívhezszólóbb jelenetében. Szereplőtársaival pedig mindent meg is tett, hogy ennek szellemében keltsék életre Mária Terézia seregének büszke magyar katonáit. A huszárokat alakító színészek ugyanis a forgatás előtt intenzív lovaglóleckéket vettek. Három hónapon keresztül tanulták, hogyan ügessenek, lépegessenek és vágtázzanak a filmben a négylábú társaikat megformáló, rendkívül képzett állatokon. A Hadik akciórendezője, Gulyás Kiss Zoltán segítségével olyannyira jól sikerült a felkészülésük, hogy a forgatáson Trill Zsolt már dublőr nélkül, mögötte hetven lovassal rohamozta meg a poroszokat lejtőn lefelé, kivont karddal a kezében. A többiekre is sok hasonló izgalmas pillanat várt a nyeregben a felvételek alatt, köszönhetően többek közt annak, hogy időnként sziklás, meredek terepen kellett átnyargalniuk a lovaikkal, máskor pedig hangos ágyúdörgések, robbanások közepette kellett támadást indítaniuk.

 A lovasjelenetek köszönnek vissza a ma debütáló, Vágtat az égen című videóklipben is. A Hadik érzelemdús főcímdalát Füredi Nikolett színművésznő előadásában élvezhetjük. A dal pedig Gulya Róbert munkáját dicséri. 

 

Borítókép: Hadik-filmjelenet (Forrás: Vertigo Media)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.