Csaknem negyven kortárs festőművész és fotós tárlata

Csaknem negyven kortárs festőművész és fotós munkáit láthatjuk április 19-től Székesfehérváron a Szent István Király Múzeum körüli kerítésen. A reprodukciókat a Standby Projekt Túl…/Beyond… című kiállításának anyagából válogatták.

Magyar Nemzet
2023. 04. 17. 19:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Túl… a továbblépésre utal, ami egy megpróbáltatások utáni, bizonytalan állapot után a kiutat jelentheti. A kurátorok olyan műveket mutatnak be, amelyek reményt keltenek, életerőt, jókedvet, derűt vagy játékos humort sugároznak. A caknem negyven kortárs festőművész és fotós tárlatán olyan lelki kapaszkodóként szolgáló témákat vetnek fel, mint a természet, a szépség, a család, az emberi kapcsolatok, a földi élvezetek vagy éppen a földön túli tér, a történeti és kulturális hagyomány vagy a transzcendencia. Az alkotások kiemelt motívuma a fény, az élet, a szellem és a bizakodás szimbóluma.

Közel negyven kortárs festőművész és fotós tárlata
Közel negyven kortárs festőművész és fotós tárlatán látható Szurcsik József Időkép című műve is Fotó: Janos Szurcsik

 

A csaknem negyven kortárs festőművész és fotós tárlatán jótékonysági akció is lesz

A festményeket Sturcz János művészettörténész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Művészettörténeti Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, a fotókat Raden Hannawati grafikus, társszervező válogatta.

Az székesfehérvári tárlaton megemlékezünk Móricz-Sabján Simonról fotóművészről, aki tragikus balesetben tavaly decemberben életét vesztette. A kiállításon szereplő két egyszer egy méteres nyomat megvásárlásával a művész családját támogathatja.

A Standby projekt kiállítását a Nemzeti Kulturális Alap, Székesfehérvár Önkormányzata és a Béres Alapítvány támogatta.

Kiállító művészek: Asztalos Zsolt, Ázbej Kristóf, Bach Máté, Baksai József, Barakonyi Zsombor, Bácsi Róbert László, Bondor Csilla, Cedric af Geijersstam, Czene Márta, Dobos Tamás, Gesztelyi Nagy Zsuzsanna, Gordon Eszter, Gömör Tamás, Hegedüs Róbert, Hirling Bálint, Horváth Katalin Fanni, Iski Kocsis Tibor, Jovián György, Kondor Attila, Kudász Gábor Arion, Lajta Gábor, Mayer Éva, Mátrai Erik, Mónus Márton, Móricz-Sabján Simon, Papageorgiu Andrea, Pályi Zsófia, Révész Anna, Sághy Tímea, Szabó Ábel, Szigeti Tamás, Szikra Ágnes, Szurcsik József, Takáts Márton, Tayler Patrick, Teknős Miklós, Végh Júlia, Verebics Ágnes, Verebics Katalin, Vető Orsolya Lia, Weiler Péter.

Borítókép: Vető Orsolya Lia: Plantscape (Fotó: Standby Projekt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.