Már online is látható a Larry

A dadogó borsodi rapperről szóló alkotás a kritikusok és a nézők szerint is a tavalyi év egyik legjobb magyar filmje volt, amely sikeres mozivetítéseket követően mától először a Filmión látható online. A magyar filmes streamingplatformon a Larry online premierjét követően szombattól az Átjáróház című, látványos, romantikus fantasy is nézhető.

Magyar Nemzet
2023. 04. 06. 11:00
Larry
Forrás: Nemzeti Filmintézet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bernáth Szilárd erőteljes bemutatkozó mozifilmes rendezése, a Larry középpontjában a juhászpásztorként dolgozó, huszonegy éves Ádám áll, aki a rapzene segítségével próbálja kiadni magából a dadogásából és nehéz körülményeiből fakadó dühét.

Larry
Mától látható a Larry című film a Filmión. Fotó: Uránia Nemzeti Filmszínház

 Az interneten váratlanul befutó dala egy országos tehetségkutatóig juttatja a fiatal zenészt, akinek az élő fellépésen le kell győznie dadogását, miközben múltjával is szembe kell néznie.

A Filmión április 6-tól látható Larry kapcsán a kritikusok a rendezés és a színészi alakítások mellett kiemelték azt is, hogy úgy képes

egy leszakadó réteget ábrázolni, hogy nem esztétizálja a nyomort, ráadásul autentikusan szól a fiatalokhoz.

„Vilmányi Benett kézigránátként robban fel a borsodi rapsztoriban” – méltatta a Filmhu kritikusa a címszereplő alakítását, amelyért a legjobb férfi főszereplő díját nyerte el a Magyar Filmkritikusok díjátadóján, ahol Szantdner Anna a legjobb női epizódalakítás, a CsalaDo szerepében saját magát alakító Onofer László pedig a legjobb férfi epizódalakítás díját is megkapta.

A Filmión április 8-án debütál Madarász Isti Átjáróház című, fantasy- és vígjátéki elemekben bővelkedő romantikus filmje. A Bárnai Péter és Rujder Vivien főszereplésével készült látványos mozifilmben a hullaházban dolgozó Krisztián holtan látja viszont nemrég megismert szerelmét, ezért elhatározza, hogy megmenti a lányt a túlvilág gonosz boncmesterétől és visszahozza őt az élők közé.

Borítókép: jelenet a filmből (Forrás: Nemzeti Filmintézet)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.