Pécsi versenyző nyerte Írországban a léggitárosok bajnokságát

A Dublinban dolgozó Szentesi Gergely indul a világbajnokságon is, amelyet minden évben megrendeznek Finnországban. A szervezők fő célja a világbéke, mert ha mindenki léggitározik, nem ér rá háborúzni.

Magyar Nemzet
Forrás: BAMA2023. 04. 13. 14:00
null
This photograph taken on June 18, 2022 shows participants Pule "Hail Pulecifair" Mapacpac (L), "O-Face" (C) and Steve "Francis Chopin" Ruggiero (R) preparing backstage during the 2022 Thailand Air Guitar Championships in Bangkok. (Photo by LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szentesi Gergely huszonhat évesen döntött úgy, hogy Dublinba megy nyelvet tanulni és dolgozni. Szeretett volna ugyanis ott lenni az őrült spanyol fesztiválon, a La Tomatinán, és az újra összeállt Guns N’ Rosesre is kíváncsi volt. Mindez összejött, emellett egy felkapott pub menedzsere lett, ráadásul 

nemrég megnyerte az ír léggitárosok versenyét, így ő képviselheti Írországot a világbajnokságon is.

A pécsi fiatalember itthon szemetet szedett fesztiválokon, lufikat festett nagy bevásárlóközpontnak, és pékként is dolgozott. A péklapátot aztán léggitárra cserélte, részt vett egy viszkimárka által szponzorált eseményen, ahol profi és amatőr kategóriában is indulhattak a versenyzők.

Azt mondták, a győztes képviselheti Írországot a világbajnokságon. Ki mondana erre nemet? Na meg az ingyen pizza is motiváló volt

– mondta a Baranya Vármegyei Hírportálnak Szentesi Gergely.

 

Örök béke

A világbajnokságot minden évben megtartják a finnországi Oulu városban. A háromnapos, ingyenesen látogatható fesztivál első napja az egyéni versenyzőké, a második az országok képviselőié, aztán következik a döntő.

A léggitárversenyt 1996 óta rendezik meg, szlogenje „Make Air Not War”. Legfőbb célja a világbéke, a szervezők szerint minden háború véget ér és leáll a klímaváltozás is, ha a Földön minden ember léggitározik.

Borítókép: illusztráció (Fotó: AFP/Lillian Suwanrumpha)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.