Saját dallal érkezik Kamarás Iván + videó

Interjút adott az Origónak Kamarás Iván, az egyik legnépszerűbb magyar színész. Az elmúlt hetekben nemcsak énekesként, hanem dalszerzőként is bemutatkozott. Polinéz sanzon című dalával bejutott a közszolgálati televízió A Dal 2023 című, nagy sikerű műsor elődöntőjébe. Nézze meg videón a beszélgetést!

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2023. 04. 09. 11:45
null
Fotó: Origo/Mudra László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kemény volt az egyetem, de életre-halálra játszottunk. Ma már mások a módszerek nyilvánvalóan, mint akkor voltak. […] Kemény volt, de mindenféle önmegismerés mindig kemény. Ez egy terapikus szakma. Igazi szemfelnyitás, hogy ha ezt akarod csinálni, akkor ezt egy életen át kell csinálni, mindent követel tőled ez a szakma – fogalmazott Kamarás Iván, a legendás Horvai István–Kapás Dezső-osztály egykori növendéke az Origónak adott interjúban.

A Budapesti Kamaraszínházban játszott Othellóról, az első színpadi sikerről a színész úgy fogalmazott, a főiskola után istenkísértés volt megkapni egy ilyen komoly szerepet. Nagyobb volt a lehetősége, hogy megbukjon vele, mint hogy egyből sikert arasson, a Ruszt József rendezte darab azonban kivételes siker lett egy kis stúdium igazi műhelymunkájának eredményeként.

Újságírói kérdésére elmondta azt is:

A színház továbbra is az életem bölcsője, noha úgy döntöttem, hogy a színházat egy időre magam mögött hagytam. A színpad most is jelen van az életemben, a felolvasóesteken, fellépéseken, koncerteken színpadon állok.

Hamarosan A Dal 2023 című műsorban mutatkozik be saját szerzeményével.  Kiemelte azt is, a zene mindig is fontos része volt az életének, rengeteg stílus hatott rá. Viszonylag hamar megtalálták a régi, szórakoztató esztrádműsorok a hatvanas-hetvenes évek dalaival. 

Ezek jól álltak nekem, noha ennél rockosabb figura voltam a lelkemben, de megtaláltam ennek a műfajnak romantikáját is. Ez adta az inspirációt az 1999-es Bombajó című első lemezemhez. Évekkel később  életem első önálló koncertanyaga is megszületett, Idegenek az éjszakban címmel, amelyben Frank Sinatra dalokat énekeltem és gitároztam, remek muzsikosokkal. Majd az Egy fess pesti este című koncertem  estem jött a Sinatra-korszak magyar dalaival: film, és színdarabok betét dalai, örökzöld slágerek, Meseautótól, a Szerelemhez nem kell szépségig, de kicsit leporoltuk és gypsy jazz-swing stílusban előadva, egy öt tagú zenekarral járjuk az országot és határon túl is megyünk, legutóbb Kanadába kaptunk meghívást

– fogalmazott Kamarás Iván. Hozzátette, hogy a pandémia nyomasztó időszaka alatt született meg benne a gondolat, hogy mivel tudja a közhangulatot emelni, ez vezette el a művészt a saját dalok szerzéséhez.

– Sosincs késő, vedd észre a csodát, váltsd valóra az álmaidat, kezedben a kulcs, ezeket az üzeneteket szerettem volna dalok formájában a közönségnek prezentálni. Előfutára A Dal 2023 című műsorban a Polinéz sanzon, amely egy hatvanas-hetvenes évek filmbetétdalának stílusjátéka. Szintén erre a kellemes, felszabadult érzésre apellál – magyarázta a művész.

 

Borítókép: Kamarás Iván (Fotó: Origó/Mudra László)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.