Bocsánatkérést vár az SZFE

A Színház- és Filmművészeti Egyetem helyreigazítást kér a Blikk.hu portálon megjelent, az intézmény jó hírnevét sértő írásával kapcsolatban.

Magyar Nemzet
2023. 04. 13. 15:11
Forrás: SZFE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Blikk.hu április 12-én közölt cikke, egy 2 évvel ezelőtti történést hozott ismét felszínre, miszerint a színházművészeti egyetemek szervezetében az SZFE tagsága megszűnt. A Színház- és Filmművészeti Egyetem megdöbbentőnek tartja azt az újságírói tevekénységet, mely évek óta aktualitását vesztett ügyek felélesztésére irányul, ezzel szándékosan félrevezetve az olvasókat. Az SZFE visszautasít minden olyan újságírói megnyilvánulást, mely az egyetem jó hírnevét sérti.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem és a nevezett szervezet útjai 2021 márciusában váltak szét, az egyetem az azóta eltelt időben megvizsgálta az ismételt tagfelvételi kérelem benyújtásának lehetőségét, azonban jelen pillanatban nem tartja szakmailag indokoltnak azt, hogy az SZFE az említett szervezet tagja legyen.

Az ügyben az egyetem az érintett sajtóorgánumtól helyreigazítást és bocsánatkérést vár.

Borítókép: az SZFE épülete (Fotó: SZFE)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.