Hadd döntsem el én, hogy mi sért és mi nem – Tom Hanks felszólalt a cancel culture ellen

Bízzunk a saját érzékenységünkben, ahelyett, hogy mások döntenék el nekünk, hogy mi a sértő számunkra – mondta a színész egy interjúban.

Magyar Nemzet
2023. 05. 14. 21:34
Cannes, 2022. május 25. Tom Hanks amerikai színész az Elvis címû film bemutatóján a 75. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2022. május 25-én. Az Elvis Presley életérõl szóló zenés filmet az ausztrál Baz Luhrmann rendezte. MTI/EPA/Sebastien Nogier Fotó: Sebastien Nogier
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tom Hanks a napokban debütáló első regénye kapcsán volt a BBC Radio 4 vendége, ahol a műsorvezető többek között a cancel culture jelenség kapcsán is megkérdezte a színészt, miszerint mi a véleménye arról, hogy újabban bizonyos kiadók cenzúráznak régebbi regényeket (köztük Roald Dahl és Agatha Christie klasszikus státuszú műveit), amire a kétszeres Oscar-díjas Hanks felháborodásának adott hangot, és kijelentette:

bízzunk a saját érzékenységünkben, ahelyett, hogy mások döntenék el nekünk, hogy mi a sértő számunkra 

írja a Telegraph.

Hadd döntsem el én, hogy engem mi az ami sért és mi nem. Ellenezném, hogy bármilyen korszakból származó könyvet kelljen olvasnom, amit a modern érzékenység miatt cenzúráztak.

Borítókép: Tom Hanks amerikai színész (Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.