Varga Andrea kapta idén a Déryné-díjat

Miskolc város napja alkalmából a közgyűlés hagyományosan kitüntetéseket, díjakat ad át május 11-én azoknak a személyeknek, szervezeteknek, akik munkájukkal, tevékenységükkel kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, öregbítve ezzel a város hírnevét és dicsőséget szerezve valamennyi miskolci polgárnak. Ezek közé tartozik a Déryné színházi díj is, amelyet ebben az évben a Miskolci Nemzeti Színház színművésznője, Varga Andrea kapott.

Magyar Nemzet
2023. 05. 11. 13:00
Varga Andrea színésznő
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Andrea énekhangjára 1997-ben, Tornaalján, Szlovákiában egy tehetségkutató fesztiválon figyelt fel Majoros István, a Miskolci Nemzeti Színház akkori koreográfusa, aki a zsűriben foglalt helyet. A következő évadban, sikeres felvételi után a színház színitanodájában Majoros István osztályába került. A hároméves tanoda elvégzése után a színház társulatának tagja lett, és azóta gazdagítja a miskolci színházi életet. Az évek során a közönség számtalan különböző szerepben láthatta őt, énekhangját minden alkalommal vastaps fogadja a zenés előadások során. 

A Miskolc város napja alakalmából átadott Déryné-díjat idén a sokoldalú művésznő, Varga Andrea kapta.

színház
Varga Andrea  a Jézus Krisztus szupersztár című Webber-darabban (Fotó: Éder Vera)

Az Evita című musicalben valószínűleg senki nem fogja elfelejteni őt Eva Peronként, az utóbbi években pedig olyan emlékezetes előadásokban láthatták, mint a Hegedűs a háztetőn, ahol Fruma Sárát alakította, A Mester és Margarita előadás Konferansziéja is ő volt, de a Bál a Savoyban operett- és a Veron című operaelőadásokban is emlékezetes pillanatokat láthatott tőle a közönség. Jelenleg a Jézus Krisztus Szupersztárban láthatják őt a nézők Mária Magdolna szerepében, az Ének az esőben musicalben Dora Bailey-t alakítja, A revizorban pedig Annát, a Polgármester feleségét.

Úgy gondolom, hogy a kultúra, a színház, a zene az, ami igazából értéket közvetít. Olyan sok minden történik itt körülöttem a Miskolci Nemzeti Színházban. Az impulzusok, a változások, a nézői visszajelzések mind-mind erőt adnak és a mai napig azt érzem, hogy nekem itt dolgom van

 – osztotta meg gondolatait Varga Andrea az elismerés kapcsán.

A színház 200. ünnepi évadában látható lesz A tatárok Magyarországban, A csárdáskirálynő, A szálemiek és a Kölcsönlakás című előadásokban is.

 

Borítókép: Varga Andrea a Déryné-díjjal (Fotó: Miskolci Nemzeti Színház)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.