Íme a Miskolci Nemzeti Színház bicentenáriumi évadterve

Tegnap délelőtt nyílt sajtótájékoztatón hirdette ki az idén 200 éves Miskolci Nemzeti Színház a 2023/2024-es ünnepi évadát.

Magyar Nemzet
2023. 05. 07. 9:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miskolci Nemzeti Színház kétszázadik évadában is nagyszabású produkciókkal készül. A szezont augusztus 24-én A tatárok Magyarországban című előadással indítják, amelyet Szőcs Artur rendezésében láthat a közönség. A Nagyszínházban színre kerül A csárdáskirálynő című nagyoperett Béres Attila rendezésében, valamint A szálemiek című színmű is, amelyet Rusznyák Gábor visz színre Arthur Miller A salemi boszorkányok című műve alapján. Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operáját pedig Szabó Máté rendezésében láthatja a közönség, míg a Kölcsönlakás című komédiát szintén Béres Attila állítja színpadra.

miskolc
A jubileumi évad nyílt sajtótájékoztatóját szombaton tartották (Fotó: Gálos Mihály Samu)

A Kamaraszínházban Lázár Ervin meséjével készülnek az ifjú színházrajongóknak: Keszég László rendezésében lesz látható a Berzsián és Dideki című mese. Szintén Keszég László rendezésében készül Az üvegcipő című vígjáték. Szabó Máté színpadra viszi az Ivanov című színművet, a Miskolci Balett pedig az Anyeginnel készül Kozma Attila rendezésében.

 

 

A Játékszínben Rusznyák Gábor rendezésében lesz látható a Hedda Gabler, Szőcs Artur pedig a Leonce és Lénát viszi színre. De a tánckedvelők sem maradnak új előadás nélkül, hiszen a Miskolci Balett még egy szerelmi történettel készül, ugyanis A szerelem hatalma című előadásban Héloise francia apátnő és Abélard, a messze földön híres tudós pap tiltott, ám sírig tartó szerelmét jelenítik meg a tánc nyelvén.

A Miskolci Nemzeti Színház a bérletmegújítást május 16. és 31. között hirdette meg, míg a teljes körű bérletértékesítés június 1-jétől érhető el.  

 

Borítókép: Pillanatkép a szombati sajtótájékoztatóról (Fotó: Gálos Mihály Samu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.