Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Új helyszínen várja az érdeklődőket az 5. Bondoró fesztivál

Balatonalmádiban, az Öreg-parkban rendezik meg a Bondoró nemzetközi utcaszínházi fesztivált, amelyen a magyar előadások mellett tíz nemzet huszonnégy nemzetközi produkcióját láthatja a nagyközönség június 30. és július 2. között. Emellett fellép többek között a Lóci játszik és az Elefánt zenekar, valamint a Fran Palermo.

Magyar Nemzet
2023. 06. 17. 12:00
Bondoró fesztivál
Forrás: Bondoró fesztivál Facebook-oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újdonságokkal és a korábbi évekhez képest sokszínűbb programkínálattal szervezik meg az 5. Bondoró nemzetközi utcaszínházi fesztivált, amelyen attrakciók sokaságával, nagykoncertekkel és új színpadokkal várják a közönséget. A fesztivál fő helyszínén, a Bondoró porondon a Langaléta Garabonciások gólyalábas utcaszínházát, a Kajárpéci vízi revüt, valamint a Tűzmadarak cirkuszcsoport produkcióit lehet megtekinteni.

Bondoró fesztivál
Idén is színes produkciókat láthatunk a Bondoró fesztiválon. Forrás: Bondoró fesztivál Facebook-oldala

Székely Andrea Tündérkönnyek című, a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa program támogatásában érkező vízi bábszínházi előadásának ősbemutatóját szintén a Bondoró porondon nézhetik meg az érdeklődők. 

Ugyanitt láthatjuk a belga Les Contes d’Asphalt sétáló marionett produkcióit, valamint az osztrák Flare Performance csapatának látványos tűzshow-ját és légtornász-bemutatóját is.

A fesztivál legújabb helyszínén, a Manézs területén többek között a kétszer is színpadra lépő olasz Circo Pacco előadásai, valamint a finn Agit-Cirk két kortárs cirkuszi produkciója várja az érdeklődőket.

Friss repertoárral fut neki az új érának a fesztivál legcsaládiasabb helyszíne, a MeseLiget: a közönség itt egyebek mellett a KL Színház Sárkányölő Sebestyén című előadását nézheti meg, de szintén itt láthatják a belga Les Contes d’Asphalt társulat produkcióját is.

Zenekarok is fellépnek a Bondoró fesztiválon

Zenepavilon néven új pop-up helyszín bukkan fel a fesztiválon, ami a MeseLiget egy különleges pontjaként képzőművészeti programoknak és akusztikus minikoncerteknek ad bemutatkozási lehetőséget.

A Bordűr területén idén többek között a Meg Egy Cukorka zenekar, valamint a Quack duó ad koncertet, de itt mutatkozhatnak be a Bondoró saját pályázatára jelentkező zenekarok is.

A fesztivál esszenciáját képviselő sétáló látványosságok ugyancsak felbukkannak a programok között: a forgatagként kavargó, világító óriásbábokkal idén hazai és nemzetközi társulatok együttesei jóvoltából találkozhatnak a látogatók, akik például a Taurin cirkuszcsoport, valamint a cseh Mask Bureau társulat tagjainak performanszait láthatják.

A Bondoró színpadon például a Duda Éva Társulat produkcióját lehet megtekinteni, de ugyanitt ad koncertet a Lóci játszik zenekar és Fran Palermo. A fesztivál zárókoncertjén az Elefánt zenekar lép fel vasárnap, míg a programsorozat a cseh Mask Bureau társulat különleges tűzshow-produkciójával zárul. A Bondoró fesztivál részletes programkínálata honlapjukon érhető el.

Borítókép: Hangulatkép a Bondoró fesztiválról (Forrás: Bondoró fesztivál Facebook-oldala)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.