Joaquin Phoenix alakítja Napóleont Ridley Scott új filmjében + videó

Ridley Scott izgalmas, látványos történelmi drámája, a Napóleon november 23-án érkezik a hazai mozikba, a címszerepet az Oscar-díjas Joaquin Phoenix alakítja. A filmben központi szerepet kap a császár és Jozefina császárné (Vanessa Kirby) viharos kapcsolata is.

Magyar Nemzet
2023. 07. 11. 21:30
Joaquin Phoenix mint Napóleon Ridley Scott hamarosan érkező filmjében
Joaquin Phoenix mint Napóleon Ridley Scott hamarosan érkező filmjében Forrás: The Film Stage
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megjelent a Napóleon című film előzetese, amely elég sokat elárul a cselekményről: megelevenedik a katonai felemelkedést szimbolizáló touloni hadszíntér, az új hatalom biztosítását eredményező vendémiaire 13-i felkelés leverése, a brumaire 18–19-i államcsíny, amellyel Napóleon magához ragadta a hatalmat, valamint az egyiptomi csaták, a koronázás emlékezetes momentuma, amikor Napóleon önkezűleg tette fejére a koronát. Emellett felsejlenek az orosz hadjárat és a waterlooi csatatér képei is – mindezt az uralkodó szenvedélyes magánéletének néhány jelenetével tagolva láthatjuk.

Ridley Scott izgalmas történelmi drámája bővelkedik látványos és véres harci jelenetekben.

Az 1804 és 1814 között uralkodó I. Napóleon felemelkedését és bukását ábrázoló filmben központi szerepet kap a császár és Jozefina császárné (Vanessa Kirby) viharos kapcsolata is.

Borítókép: Joaquin Phoenix mint Napóleon a filmben (Forrás: The Film Stage)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.