Bud Spencer nyomában: új Piedone-sorozat készül

Négyrészes sorozatban tér vissza a képernyőre (és persze Nápolyba) Piedone, a kemény öklű, ám igazságos rendőrfelügyelő, akit egykor Bud Spencer alakított. Az új szériában a főszerepet Salvatore Esposito játssza majd.

Magyar Nemzet
Forrás: Velvet Cinema2023. 07. 11. 16:00
Rizzo felügyelő és hű informátora, Púpos Peppino az 1973-as első Piedone-filmben. Háttérben a Vezúv
Rizzo felügyelő és hű informátora, Púpos Peppino az 1973-as első Piedone-filmben. Háttérben a Vezúv Forrás: Mokép
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan újra láthatjuk a képernyőn az egykor Bud Spencer által megformált, öntörvényű nápolyi rendőrfelügyelőt, a Sky Original, a Wildside és a Titanus stúdió ugyanis nemrég bejelentette: négyrészes sorozatot készít Piedone címmel. A főszerepet Salvatore Esposito olasz színész játssza majd, akit a nézők a Gomorra sorozatból ismerhetnek, de a Taxi 5-ben is játszott.

Piedone, Bud Spencer, Salvatore Esposito
Az új Piedone-sorozatban a főszerepet Salvatore Esposito játssza majd. Fotó: AFP/Marco Bertorello

A történet szerint Vincenzo Palmieri felügyelő (Salvatore Esposito), aki egykor Piedone Rizzo tanítványa volt, sok év után visszatér Nápolyba, hogy szembenézzen a múltjával.

A hetvenes évekbeli filmekben Bud Spencer által megformált felügyelőhöz hasonlóan Palmieri sem szereti a fegyvereket, ám nincs könnyű dolga, hiszen ki kell érdemelnie új csapata bizalmát, és be kell bizonyítania, hogy sajátos módszerei nem jelentenek problémát, sőt: a lehető legjobb eszközt jelentik a bajok megoldására.

A helyzetet nehezíti, hogy Palmieri egy egészen más Nápolyt talál, mint ahol annak idején felnőtt, ám szembe kell néznie a múltjával, és le kell számolnia a démonaival, miközben izgalmas nyomozásokba bonyolódik. 

A Sky közlése szerint az új Piedone-filmeket Alessio Maria Federici rendezi, a forgatás már elkezdődött.

 

Borítókép: Rizzo felügyelő és hű informátora, Púpos Peppino az 1973-as első Piedone-filmben, háttérben a Vezúv (Forrás: Mokép)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.