A boldog békeidőkben játszódik a Majdnem menyasszony

A Magyar Nemzet nemrég járt a Majdnem menyasszony című forgatásán, így olvasóink már betekintést nyerhettek a Herczeg Ferenc regényéből készült filmadaptációba. A HírTV Svenk című műsorában pedig ma este Pacskovszky József, a Megafilm-produkció rendezője mesél az új magyar filmről.

Magyar Nemzet
2023. 08. 12. 11:00
null
20230801 Ráckeresztúr Majdnem menyasszony című film forgatása. Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet képen: Kelemen Hanna Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közönségfilmnek készül a Majdnem menyasszony, melynek alapját irodalmi alap adja, csakúgy, mint az Esti Kornélnak vagy éppen a Kék rókának – mondja Pacskovszky József, a Majdnem menyasszony rendezője a Svenk mai esti adásában. Kifejti, hogy a boldog békeidők hangulatát kívánja megidézni az alkotás, ahol egy gyönyörű környezetben zajlik az élet, ahol ott van a szépség, a megnyugvás és a biztonság is. 

Fotó: Kurucz Árpád

A társadalmat, egy kisvárost, egy kis közösséget érintő változás áll a történet középpontjában, ami nem más, mint a vasútépítés.

 – Általában a technika hozza azt, hogy a világ elképesztő fordulatot vesz – jegyzi meg. És mint minden változásnál, vannak olyanok, akik támogatják, de vannak olyanok is, akik hevesen ellenzik a vasútépítést. 

A rendező egyebek közt arról is beszél, milyen koncepcióval indult neki a forgatásnak, és hogy milyen karakterekkel dolgozik a történet. 

 

A Svenk adását 22.50-kor láthatják a Hír TV műsorán.

Borítókép: Jelenetfotó a Majdnem menyasszony című filmből (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.