Romantikus fantasy látványtervezői szemmel

Ábelnek van egy különleges képessége: képes rácsatlakozni más emberekre, és az ő szemükön keresztül látni a világot – olvashatjuk a Látom, amit látsz című film szinopszisában, mely alkotáshoz egy különleges látványvilág is társul. A vizuális elemekért felelős szakemberek beszélnek az egyedi történetről és a tervezési szempontokról a HírTV Svenk című műsorának ma esti adásában.

Magyar Nemzet
2023. 07. 29. 15:30
Látom, amit látsz
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Fotó: Szilagyi Lenke
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A látványtervező, Törőcsik Ambrus keresett meg ezzel a projekttel. Amikor elmesélte a történetet, akkor nagyon megfogott ez a kicsit fura világ – meséli a Svenk ma esti adásában Kasza Emese, a Látom, amit látsz című film jelmeztervezője. 

Hozzáteszi, hogy Szabó Mátyásnak, a film rendezőjének volt egy vezérfonala, elképzelése a jelmezterveket illetően, így a tervező megkérte, minden karakter főbb jellemvonásait fogalmazza meg. Ez a leírás adta az alapját a későbbi terveknek. 

látom, amit látsz
A film egy sajátos kelet-európai szerelmes történet (Fotó: Szilagyi Lenke)

A jelmezek tervezésénél Kasza Emese arra törekedett, hogy a nézők ne tudják meghatározni, mikor játszódik a történet: a most a mostban játszódik, vagy a múltban, esetleg a jövőben – fejti ki. Elmondja azt is, hogy a karakterekhez milyen színpalettát álmodott meg, s néhány érdekes forgatási kulisszatitkot is megtudhatunk.

 

 A Svenk mai adását 22.50-kor láthatják a Hír TV-n.

 

Borítókép: Jelenetfotó a Látom, amit látsz című filmből (Fotó: Szilágyi Lenke)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.