A színház és a képzőművészet közös keringője

A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány és az Imre Sándor Szeretetszínház mutatja be annak a rendhagyó társművészeti együttműködésnek a premier előadását, amelyet tavaly novemberben Vonyarcvashegyen indítottak útjára.

Magyar Nemzet
Forrás: Lámpás '92 Közhasznú Alapítvány2023. 08. 28. 16:56
LélekTánc színházi premier
Borítókép: A LélekTánc színházi premier résztvevőinek egy csoportja (Forrás: Lámpás '92 Közhasznú Alapítvány) Fotó: Lámpás '92 Közhasznú Alapítvány Forrás: Lámpás '92 Közhasznú Alapítvány
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A LélekTánc előadást, amelyben a színház és a képzőművészet közös keringője először lesz látható, 2023. szeptember 2-án, 20.00 órai kezdettel mutatják be a vonyarcvashegyi Szent Mihály-dombon (rossz idő esetén, a Vonyarcvashegyi Művelődési Házban szervezik meg az eseményeket /8314 Vonyarcvashegy, Fő u. 64./)

LélekTánc színházi premier
Készülnek az alkotások (Forrás: Lámpás '92 Közhasznú Alapítvány)

A premier előtt 19.00-kor a helyszínen a Balaton Art Alkotóközösség és az Alapítvány festményeiből nyílik kiállítás L’ArtBalatON címmel.

Művészeti vezetők: Bartokos Tamás rendező/igazgató és Pető Hunor, Munkácsy-díjas képzőművész.

A rendezvényen bemutatják azt a design kézműves termékcsaládot, amelyet Vonyarcvashegyre és a Balatonra közösen dolgoztak ki az alapítvány tervezői és fogyatékossággal élő kézműves kismesterei.

Két évtizede nyújtanak lehetőséget értelmi sérült felnőttek képzésére 
A Lámpás ’92 Alapítvány három évtizede több száz fogyatékossággal élő ember lakhatását, foglalkoztatását, művészeti képzését, valamint rászoruló gyermekek ellátását teszi lehetővé családias környezetben. Az együttműködés egy olyan programban valósul meg, amely két évtizede nyújt lehetőséget az ország és a Kárpát-medence számos pontján élő tehetséges értelmi sérült felnőttek művészeti képzésére, amely által a képzőművészet eszközeivel kifejezhetik gondolataikat, érzéseiket.

 

Borítókép: A LélekTánc színházi premier résztvevőinek egy csoportja (Forrás: Lámpás '92 Közhasznú Alapítvány)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.