Augusztus 20.: több mint kilencezren látogattak el a Retro Tabán első napjára

A Szent István-napi rendezvénysorozat nyitónapján több mint kilencezren voltak kíváncsiak a Retro Tabán programjaira. A szervezők közölték, pénteken az Abaházi.RT, a Takáts Tamás Blues Band és Charlie elevenítette fel a színpadon a magyar blues-rock hőskorának emlékezetes pillanatait. A rendezvényen szombaton 18 órától Hevesi Tamás koncertezik, majd az Ismerős Arcok lép színpadra, végül Demjén Ferenc zárja az estét.

MTI–Magyar Nemzet
2023. 08. 19. 15:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tabán a Gellért-hegy és a Várhegy közötti dombos terület, nagy történelmi múlttal dicsekedhet, emellett a nagy tágas park az 1970-es évektől a hazai könnyűzenei élet egyik meghatározó helyszíne lett. A minden évben megtartott május 1-jei koncertek hagyománnyá váltak, az évek folyamán fellépett itt a „Nagy Generáció” összes képviselője. Sajnálatos, hogy a fesztivált a 80-as évek végén, 90-es évek elején szüneteltették. A hagyományt 1997-ben újították fel. A folyamatosság megőrzése mellett, azóta is minden évben megrendezték a május 1-jei Tabán-fesztivál. Ennek a hagyománynak folytatásaként immáron harmadik éve rendezik meg a Szent István-napi ünnepségeken a Retro Tabán nevű többnapos könnyűzenei programot.

Szombaton, augusztus 19-én, hat órakor, Várkonyi Attila ragadja magához a műsorvezető mikrofonját, aki elsőként Hevesi Tamást konferálja. Hét órakor az Ismerős Arcoké a színpad, akiket a legendás Demjén Ferenc követ nyolc órakor. Ő teszi fel a koronát az estére, aki a tavaly telt házas Aréna-koncert után tavasz óta turnézik. 

Augusztus 20-án tovább fokozódik a hangulat, ugyanis vasárnap már kora délutántól pazar lesz a műsor a budai Várnegyedbe. A tribünön Dénes Tamást üdvözölhetjük mint házigazdát, aki először a Roy&Ádám formációt szólítja az emelvényre fél ötkor. Fél hatkor a Bon-Bon énekel, őket a Neoton követi fél hétkor a tribünön. A szervezők ügyeltek arra is, hogy a tűzijátékról senki ne maradjon le, így a Neoton után a bőven lesz mindenkinek ideje helyet találni a rakparton, hogy a legjobb helyről láthassa a tűzijátékot.

Borítókép: Knap Zoltán

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.