Az összes szorongását és örömét kiénekelte a Szigeten Billie Eilish

A huszonegy éves világsztár az ötvenezres tömeg ellenére is képes volt intim hangulatot teremteni a Szigeten, amely éppen miatta ütemezte át a teljes programot.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2023. 08. 16. 14:00
Billie Eilish a Szigeten
Billie Eilish a Szigeten Fotó: Sziget Fesztivál
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Billie Eilish olyan húzónévnek számít a Sziget fesztivál fellépői között, hogy a szervezők képesek voltak miatta átütemezni a programot, és az eredeti szerdai kezdést csütörtökre tették. Eilisht ugyanis igen szigorúan fogják a szülei, azt is meghatározzák, hány napnak kell eltelnie egy amerikai és egy európai turné között, az átvariált programban szereplő keddi időpontra azonban már rábólintott a menedzsmentje – derül ki az Origo tudósításából.

Billie Eilish koncertje emlékezetesre sikerült a Szigeten
Billie Eilish koncertje emlékezetesre sikerült a Szigeten (Forrás: Sziget Fesztivál) 

A fesztivál szervezői öt éven át küzdöttek Billie Eilishért, már 2018-ban felvették vele a kapcsolatot, ám akkor még soknak tartották a gázsiját, időközben azonban megsokszorozódott a rajongóbázisa, 

több százan már tizenegykor, azaz a kezdés előtt több mint tíz órával a hőséggel és a kiszáradással dacolva letáboroztak a nagyszínpad előtt, hogy az első sorból láthassák a koncertet

 – olvasható a cikkben. Ma már milliók rajonganak érte, a Billie Eilish-jelenség megfejtése pedig azt lehet, hogy az énekesnő „az elejétől fogva arra az imázsra épít, hogy ő igazából egy közülük, a dalaikban azokat a szorongásokat énekli meg, amelyeket a legtöbb általános és középiskolás könnyedén átérez”.

Eilish fellépése a Szigeten annak ellenére is lenyűgöző volt a portál beszámolója szerint, hogy az énekesnőt a koncert nagy részében alig lehetett látni a sötétbe burkolózott színpadon, amelyen egyébként rajta kívül mindössze egy dobos és egy gitáros-szintetizátoros tartózkodott – utóbbi a bátyja, Finneas O’Connell. Az összes többi hangszer felvételről szólt, manapság ez divatos költséghatékony megoldás, és egyszerűbb is felvenni egy turnézenészt, mint egy bandát alapítani. 

Az éneklésben is megjelent a „korszellem”, mint írják:

azzal sem lehet vádolni Billie Eilish-t, hogy playbackelne, manapság a könnyűzenében mindennapos az autotune használata, azaz egy előadó nem énekel el mindent részt, hanem egyes sávok magnóról futnak, ez történt tegnap este is, a sztár önfeledten ugrált és mászkált fel-alá, a szája közelébe sem engedte a mikrofont, mégis a vokálját hallottuk.

Meglehetősen minimalista performanszával Eilish képes volt egy nagyjából ötvenezres tömeg ellenére is intim hangulatot teremteni, és ezáltal az egész hetet megkoronázta – összegez a beszámoló.

 

Borítókép: Billie Eilish a Szigeten (Forrás: Sziget Fesztivál)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.