Eltáncolni a bátorságot

A Feledi János vezette Feledi Project előadás az irodalomból és klasszikus balettből is ismert Don Quijote-történet újraértelmezése. A bátorságról szóló táncszínházi előadást 2023.augusztus 13-án a Várkert Bazár szabadtéri színpadán, a Tánc a kertben programsorozatban láthatják.

Magyar Nemzet
Forrás: Feledi Projekt2023. 08. 05. 20:30
A Feledi Project újragondolt Don Quijote története
A Feledi Project újragondolt Don Quijote története (Fotó: Csorba Károly) Fotó: Csorba Károly Forrás: Csorba Károly/Feledi Projekt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mai ember, aki a tömegektől eltérő világról és életről álmodik, ruhákat és maszkot visel a mindennapi élet leküzdésére, és igyekszik jobbá tenni a körülötte lévő világot, legalábbis azzal, hogy elítéli annak hanyatlását. De egy magányos ember, sokak számára őrült, akit marginalizáltak. A kortárs Don Quijote olyan ember, aki megtévesztett, csalódott, és egy ironikus és gondtalan álmodozóból tragikus karakterré alakul át. 

A Feledi Project újragondolt Don Quijote története
A Feledi Project újragondolt Don Quijote-története. Fotó: Csorba Károly

Sancho Panza a vándorló lovag történetének alapja, ám az előadás a bátorságról szól, hogy az ember küzdjön a csalódás ellen, amellyel szembesül a valóság előtt. Manapság az ember a valóság kegyetlen jövőképén megy keresztül, amelyben nincs hely a képzeletre, a fantáziára, az elvárásokra és egy létező projekt megvalósítására, amellyel azonosulhat. 

Az élet szokatlan kompromisszumokat, vereségeket, szomorúságokat kényszerít mindig az emberre, ám csipetnyi idealizmussal minden őrült bölcsebb lehet annál, mint amit el tud képzelni, és minden megjelenés ellenére felfedezheti az igazi lényegét. A létezését.

Az izgalmas és impulzív próbafolyamat alatt olyan dolgokkal kísérleteztek, mint a stand up comedy, de prózai monológok, capuera és még klasszikus balett-variáció is meg fog jelenni a produkcióban. Egy igazi összművészeti stílusú előadás lett – mondta Feledi János, a darab rendező-koreográfusa.

Az előadásról bővebben a Feledi Projekt hivatalos oldalán, illetve ITT olvashatnak.   

Borítókép: Csorba Károly (Feledi Projekt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.