Öt pályázat érkezett a Zeneakadémia rektori posztjára

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektori pozíciójára kiírt pályázati felhívás benyújtási határideje a meghirdetéstől számított 30. napon, 2023. augusztus 21-én 23:59 perckor lejárt.

Magyar Nemzet
Forrás: Kulturális és Innovációs Minisztérium2023. 08. 23. 9:33
Zeneakadémia
Budapest, 2023. május 11. A Liszt Ferenc Zenemûvészeti Egyetem (LFZE, vagy Zeneakadémia) szecessziós stílusú 1907-ben felépült mûemlék épülete a fõváros VI. kerületében, a Liszt Ferenc téren. Homlokzatán Liszt Ferenc (1811-1886) magyar zeneszerzõ, zongoramûvész, a Magyar Királyi Zeneakadémia megalapítójának szobra, Strobl Alajos alkotása (1909). MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba Forrás: MTI/Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelenleg öt pályázó személye ismert: Győriványi György Sándor, Keller András, Kutnyánszky Csaba, Marosi László, Tóth Péter. A pályázat benyújtása történhetett postai vagy személyes úton is, így a pályázók köre egyelőre nem tekinthető véglegesnek. A postai ügyintézés határidejét is figyelembe véve kerül majd sor az összes pályázat érvényességének vizsgálatára. 

A fenntartó a rektori megbízásra benyújtott valamennyi, a pályázati feltételeknek megfelelt pályázatot megküldi az egyetemi szenátusnak. 

A vonatkozó jogszabályi előírások és az egyetem alapító okiratában foglaltak szerint a pályázatokat a szenátus az elbírálás során rangsorolja, ezt követően a fenntartónak felterjeszti a rektori kinevezés érdekében, várhatóan szeptemberben. A jelenlegi rektor megbízatása október 31-én lejár, ennek megfelelően az egyetem új vezetője munkáját november 1-jén kezdi meg.

Borítókép: A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem szecessziós stílusú, 1907-ben felépült műemlék épülete a fõváros VI. kerületében, a Liszt Ferenc téren (Fotó: MTVA/Jászai Csaba) 
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.