A Kenyérpusztítók című egyfelvonásossal emlékeznek Oláh János költőre

A műsort a 2016-ban elhunyt Oláh János költő, író, az MMA néhai tagja emlékére viszik színpadra, jeles színművészek közreműködésével. A felolvasószínházat, amely abszurd játék egy felvonásban, a SZÓ • SZÍN • JÁTÉK előadás-sorozaton mutatják be a Pesti Vigadóban szeptember 24-én.

Forrás: MMA2023. 09. 22. 13:30
Oláh János (1942-2016)
Oláh János költő (Forrás: Magyar Művészeti Akadémia) Fotó: Magyar Művészeti Akadémia Forrás: Magyar Művészeti Akadémia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kenyérpusztítókat az Egyetemi Színpad mutatta be 1971-ben, Ruszt József rendezésében. Mivel abban az időben merész vállalkozás volt a mindent figyelő, elnyomó hatalom miatti tehetetlenséget, félszegséget, reménytelen botladozást a színpadra vinni, kőszínházak nem jelentkeztek a feladatra, a fiatalok viszont bátran vállalták. Az előadást a korra jellemző figurák, formák, szófordulatok, ízek jellemzik. Oláh János humora és szeretete végig jelen van a műben. 

Felavatták A magyar színházak Trianonja elnevezésű emlékművet a Nemzeti Színház Hajóorrában 2021. december 4-én. A képen Szarvas József, a Nemzeti Színház színművésze (Fotó: Bach Máté)

A közreműködő művészek: Szarvas József, az MMA rendes tagja, valamint Lázár Balázs és Szirtes Balázs színművész. Rendező: Lázár Balázs Kiss József-, Jászai Mari-díjas színművész, rendező. Az estet a Pesti Vigadó Nonprofit Kft. szervezte.

 

Borítókép: Oláh János költő (Forrás: Magyar Művészeti Akadémia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.