Még 1+1 koncert Presser Gábortól

Teljes munkásságát felölelő nagykoncertet ad jövő hétvégén Presser Gábor. A Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas énekes-zeneszerző-zongorista szeptember 30-án és október 1-jén áll majd az Aréna színpadára. A nagy érdeklődésre való tekintettel korlátozott számban a szeptember 29-i VIP-főpróbára is válthatók jegyek.

2023. 09. 21. 18:00
null
Fotó: Lettner Kriszta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két nagykoncerttel, plusz egy nyilvános főpróbával készül jövő hétvégén a 74 éves Presser Gábor; a Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas énekes-zeneszerző-zongorista az Arénában ad életmű-koncertet.

Presser Gábor
Óriási az érdeklődés Presser Gábor koncertjei iránt (Fotó: Nagy Zoltán/Metropol)

A hírt még tavaly novemberben jelentette be a zeneszerző Facebook-oldalán:

Kedves Mindenki! Ahogy én számolom, nagyjából 55 éve vagyok a pályán. Lehet azt gondolni, hogy ennyi idő után, ha megkérdezik – hé, Pb, mit szólnál egy Aréna-koncerthez? mondjuk jövő év szeptember harmincadikán? – az ember kér egy perc gondolkodási időt, megnézi a naptárában, nincs-e aznap valami ennél fontosabb, aztán mond egy igent vagy egy nemet. De ez nem pont így van […] Az ember becsukja a szemét, tervezgetni kezd, rajzol is ügyetlenül, jegyzetel, aztán elvet, összegyűr, széttép, s egy óvatlan pillanatban azt mondja magában: igen. Mert hát a zenélésnél semmi sem jobb. Vagyis de. Ha jól sikerül. Tegnap elfogadtam a felkérést. Akkor legyen

– írta akkor Presser Gábor.

A zenész mintegy 55 éve van a pályán. Játszott az Omegában, 1971-ben megalapította a Locomotiv GT-t, sikeres musicalek (Képzelt riport; A padlás), filmzenék (Szerelem utolsó vérig) szerzője, aki szólólemezei mellett mások mellett Kovács Katinak, Zoránnak, Katona Klárinak és Rúzsa Magdinak írt slágereket.

Presser Gábor 2018-ban dupla telt házas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában, az óriási érdeklődésre való tekintettel ez idén is sikerülhet neki.

Borítókép: Teljes munkásságát felölelő nagykoncertet ad az Arénában Presser Gábor (Fotó: Lettner Kriszta)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.