Szabadulószobává alakítottak egy műemléki gőzmozdonyt Kápolnásnyéken

Átadták a kápolnásnyéki Halász-kastély parkjában található felújított szertartályos gőzmozdonyt és vasúti kocsit, valamint az abban kialakított különleges szabadulószobát. Szuper program a századelő romantikáját kedvelőknek.

Forrás: MTI2023. 09. 25. 22:00
SCHNELLER Domonkos; L. SIMON László
Felújított gőzmozdonyt és vasúti kocsiban kialakított szabadulószobát adtak át Kápolnásnyéken Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eseményen részt vett L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány alapítója, Kazai Viktor kuratóriumi elnök és Schneller Domonkos, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója.

SCHNELLER Domonkos; L. SIMON László
A tervek szerint a Velencei-tó vasútépítését, fejlesztését, a velencei-tavi vasútállomások létrejöttét bemutató kiállítás is helyet kap majd itt (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Az 1888-ban gyártott 326-os, kulturális örökségvédelem alatt álló gőzmozdony 2020-ban érkezett a kastélyparkba, amely mögé a most csatlakoztatott, mintegy 12,6 méter hosszú tűzoltókocsiban alakították ki a tematikus szabadulószobát.

Borítókép: L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.