Szomorú búcsú Terence Hilltől legendás szerepében

Az olasz színészt utoljára láthatjuk a népszerű sorozatban.

2023. 09. 22. 19:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először látható országos tévécsatornán a nagy sikerű olasz krimisorozat, a Don Matteo 13. évada – írta meg a Mediaklikk.hu. A szezon különlegessége, 

hogy a főszerepben utoljára tűnik fel Terence Hill.

A cikkben emlékeztetnek rá, hogy Terence Hill élete legmeghatározóbb munkája volt a főszereplőt megformálni: 22 évet töltött a karakter bőrében. A több mint 250 epizódot felölelő közös út azonban a következő évaddal véget ér.

Hogy az olasz színész búcsúzik a bűnügyeket felderítő plébános szerepétől, azt már korábban is lehetett tudni. Terence Hill döntését azzal indokolta, hogy már nagyon megterhelő volt számára a munka. – A legutóbbi évad forgatásai nagyon hosszúak voltak, napi öt órát aludtam. Csodálatos, de az Isten szerelmére, fárasztó is! – magyarázta a 84 esztendős színész.

A Don Matteo ettől még nem ér véget. A 13. évadban egy új pap érkezik a városba az 52 esztendős, egyébként szívtipró szerepeiről ismert Raoul Bova által alakított Don Massimo. A Medaiklikk azt írja: a két színész évek óta ismeri egymást, annak idején a Disney-féle Herkules rajzfilmben is közösen szinkronizáltak. A szerepátvétel előtt találkoztak is, ekkor a sorozat veteránja áldását is adta az új karakterre.

Sajtóhírek szerint a legutóbbi szezont remekül fogadta a közönség, így már javában dolgoznak a folytatáson, amelyet 2024-ben kezdhetnek el vetíteni Olaszországban. 

A Don Matteo első epizódját 2000 januárjában vetítette le az olasz RAI 1 csatorna, mostanra az egyik legrégebb óta futó, egyben legnépszerűbb sorozat – melyet nagyban köszönhet Terence Hillnek is. Magyarországon 2002 óta követhetjük a plébános kalandjait. Az új epizódok – szinkronnal, reklám és megszakítás nélkül – szeptember 22-től hétköznaponként várják a nézőket a Dunán. 

Borítókép: Terence Hill Don Matteo szerepében. (Fotó: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.