Kelta programok az Aquincumi Múzeumban

Egyebek közt kelta életmód- és viseletbemutatóval, kincskereséssel, kelta tűzpárbajjal, kézműves foglalkozásokkal és koncertekkel várja az érdeklődőket október 31-én a BTM Aquincumi Múzeum és Régészeti Park.

Forrás: MTI2023. 10. 24. 19:00
Az Aquincumi Múzeum
Az Aquincumi Múzeum Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest területén a római hódítás előtt kelta eraviszkuszok éltek, akiknek nyárzáró ünnepe, az október végén megrendezett samhain a mai halloween ősének tekinthető.

Kelta harcosavatással zárul majd a program
Kelta harcosavatással zárul majd a program (Forrás: Aquincumi Múzeum)


 

Az Aquincumi Múzeumban október 31-én a kelta szokásokat és ünnepeiket idéző programon 

16 órától kelta életmód- és viseletbemutató, valamint halloweeni kincskereső várja az érdeklődőket, ezt követik a kézműves-foglalkozások és az arcfestés, majd az Élet a rómaiak előtt, alatt, után című tárlatvezetés.
17 órától Horváth M. Attila Kelta temetkezési szokások című előadása hallható. A délután lesz jóslás, szabaduló szoba, valamint kurátori vezetéssel megtekinthető a Feltárva! - avagy még mindig van új a föld alatt című időszaki kiállítás is.
18 órától Zalka Csenge Virág mesemondó előadásában kelta mesék lesznek hallhatók a Tündérek nyomában címmel, valamint Beck Attila Morrigan lányai – Nők a kelta hadikultúrában című előadását tekintheti meg a közönség.
 

Az este lesz kelta tűzpárbaj, jelmezverseny, skót táncbemutató és táncház, eraviszkusz viseletbemutató,

 valamint Zalka Csenge Virág közreműködésével Láng az éjszakában címmel felnőtteknek szóló Kelta mesék hallhatók. 20 órától tökszépségversenyt rendeznek és a Varkocs együttes ad koncertet, majd kelta tűzpárbaj és tűzzsonglőr bemutató lesz. Ezután 21.30-tól a Fandyr koncertje lesz hallható, majd 22 órakor harcosavatással zárul az esemény.

 

Borítókép: Az Aquincumi Múzeum (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.