Korda György is elárulta, mi lehet Azahriah titka

Azahriah-jelenség kapcsán egyre több énekes, zeneszerző szólal meg és foglal állást arról, hogy a fiatal előadóművész háromszor is megtölti a Puskás Arénát. Még mindig Azahriah-ról szólnak a hírek, vele van tele a sajtó.

2023. 10. 25. 13:30
Háromszor töltheti meg a Puskás Arénát Azahriah
Háromszor töltheti meg a Puskás Arénát Azahriah Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy lapunk is beszámolt róla, Azahriah – Baukó Attila – énekes, youtuber jövőre triplázni fog a Puskás Arénában. Koncertjeire pillanatok alatt elfogyott szinte minden jegy. Azaz összesen 150 ezer koncertjegy lelt gazdára, így május végén három egymást követő este telt ház várja a fiatal zenészt. Népszerűsége nemcsak a jegyirodák hallatlan forgalmán látszott meg, hanem az online terekben is, ahol a Youtube-csatornáján megtalálható videókat már közel 323 milliószor tekintették meg.

Azahriah
Azahriah az egyik koncertjén Fotó: MTI/Vasvári Tamás

 

A páratlan siker kapcsán az elmúlt két hétben számos tapasztaltabb énekes és zenész szólalt meg Szikora Róberttől Zalatnay Saroltáig.

Szikora Róbert az Indexnek számolt be arról, hogy a Hungária sikere hasonlatos a mostani Azahriah-jelenséghez.

Azahriah és a Hungária története nagyon hasonló, hiszen a sok-sok előadóból a közönség emelte ki őt is és minket is. Nem lehet tudni, hogy miért vagy mi a titok, egyszerűen csak megtörtént. Anno a Hungária is jelenséggé vált és most ez van Azahariah-val is. 

– mondta Szikora Róbert.

A TV2 Tények című műsorában ugyancsak több énekest kérdeztek meg arról, hogy mi lehet a 21 éves zenész sikerének a titka. Korda György szerint Azahriah valami olyat tudott adni az embereknek, amelyet még nem kaptak meg mástól. Csepregi Éva pedig elmondta, hogy a popzenében nincsenek titkok. Véleménye szerint a fiatal előadó egy olyan áramlatot kapott el, amellyel ezt a sikert el tudta érni. 

Talán a szövegeire, vagy talán ráérzett, hogy a magyar fiataloknak hogy ver a szíve

 – mondta Csepregi Éva.

 

Azahriah vokálosa lenne Zalatnay Sarolta

 

Zalatnay Sarolta ugyancsak elismerősen szólt Azahriah-ról. „Először hirtelen nem értettem a szöveget, hogy most mi ez, most akkor angolul? Vagy belekeverve a fekete rappet? Vagy a magyar? Nem tudtam, hol tartunk. De aztán megszoktam, és azt mondtam magamban, hogy minden ilyen változás törvényszerű. De hogy ekkora népszerűség? Hát, kicsit irigylem, hogy nem a mi korunkban történt” – Zalatnay Sarolta még azt is hozzátette, hogy az egyik koncertjén szívesen lenne a vokalistája a fiatal zenésznek.

Varnus Xavér orgonaművész pedig Facebook-posztban szólt elismerően a magyar előadóról, aki szerinte jó időben érkezett, hogy megszólítsa a mai magyar fiatalokat. Szerinte nem csak a Nobel-díjas kutatókra van szükség, hanem az ilyen nyílt és őszinte művészekre is.

A Z-, és alfa-generációsok kedvenc énekesét Majka is méltatta a közösségi oldalán. 

Azahriah azért egy hihetetlenül felkapott előadó, mert a dalai egész máshogy és másról szólnak, mint kortársainak. Ez már elég ahhoz, hogy népszerűbb legyen náluk.

–  írta a rapper.

Az Azariah-jelenség minden bizonnyal folytatódik és tovább ível a nagyszabású hármas koncert-show után. 

Borítókép: Azahriah koncertplakátja előtt (Forrás: Azahriah Facebook-oldala)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.