Minden idők legsikeresebb operettjének zeneszerzőjére emlékeztek

Kálmán Yvonne, Kálmán Imre 87 éves lánya szerdán Siófokra látogatott, hogy megemlékezzen édesapja halálának 70. évfordulójáról. A Csárdáskirálynő legendás zeneszerzőjét Lengyel Róbert polgármester a város talán legnagyobb szülöttjének nevezte.

Forrás: sonline.hu2023. 10. 26. 19:34
Forrás: szinhaz.org
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vastaps fogadta Kálmán Yvonne-t Siófokon, derül ki a Somogy vármegyei hírportál tudósításából, a helyi gyerekek és felnőttek is barátsággal üdvözölték a világhírű zeneszerző lányát.

Kálmán Imre életművének őrzése és ápolása elengedhetetlen számunkra, művészete összeforrt Siófokkal, itt született és gyermekkora legszebb éveit töltötte a balatoni városban

– mondta el Kiss László, a Kálmán Imre Művelődési Központ igazgatója. Idén tizenhatodik alkalommal szervezték meg a Kálmán Imre-emléknapokat, öt napon át csendülnek fel a népszerű zeneszerző melódiái. Kálmán Imre 1882. október 24-én született Siófokon, ahol kilencéves koráig élt családjával. Már gyermekkorában is fontos szerepet töltött be az életében a zene, akárcsak a színház világa, éppen ezért minden nyáron a siófoki Nyári Színkör körül sündörgött, írja a hírportál.

Miként a cikkből kiderül, Lengyel Róbert polgármester szintét köszönetét fejezte ki Kálmán Yvonne-nak, hogy egyenesen Mexikóból a balatoni városba utazott, Kálmán Imrét pedig a város talán legnagyobb szülöttjének nevezte.

Kálmán Yvonne az eseményen felidézte a gyermekkori emlékeit. Mint elmondta, rengeteg élmény köti ahhoz a házhoz, amelyben az egész család együtt lehetett, imádta a Balatont, és nagyon örül, hogy sokan eljöttek a megemlékezésre, hogy megismerjék édesapja munkásságát és muzsikáit. Hozzátette:, édesapja mindig azt mondta neki, hogy az operettjei mind az ő gyermekei, és fontosnak tartja, hogy világszerte megismerjék zenéit.

A Kálmán Imre-emlékháznál Kálmán Yvonne, Lengyel Róbert, Lőcsér Edit, a helyi könyvtár igazgatója és Kiss László helyezett el koszorút, majd Apáti János jazzre átírt ismert Kálmán-operett dalaival szórakoztatta a közönséget, derül ki a tudósításból.  

Borítókép: Jelenet a Csárdáskirálynő című operettből (Forrás: Színház.org)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.