Kisregénypályázatot hirdet a Méhes György–Nagy Elek Alapítvány és a Magyar Írószövetség

Méhes György–Nagy Elek Alapítvány és a Magyar Írószövetség irodalmi pályázatot hirdet az anyaországi vagy határon túli írószervezetek tagjainak.

Forrás: Méhes György- Nagy Elek Alapítvány, MTI2023. 10. 18. 14:00
könyv
Könyv Fotó: Alexander Grey Forrás: Forrás: Unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Méhes György–Nagy Elek Alapítvány és a Magyar Írószövetség irodalmi pályázatot hirdet. A pályázatra olyan magyar nyelvű és történelmi témájú kisregényeket várnak, amelyek alkalmasak az egyetemes magyar művelődés és nemzettudat megtartóerejének kimunkálásában. A Méhes György-kisregénypályázatra olyan művekkel lehet jelentkezni, amelyek megfelelnek a műfaj követelményeinek, és terjedelmük minimum százezer, maximum kétszázezer leütés. 

A szervezők korábban nyomtatásban, valamint internetes felületen még részleteiben sem publikált műveket várnak.

A pályázatra azok az alkotók jelentkezhetnek, akik tagjai valamely anyaországi vagy határon túli reprezentatív írószervezetnek (Magyar Írószövetség, Erdélyi Magyar Írók Ligája, Szlovákiai Magyar Írók Társasága, Fiatal Írók Szövetsége, Szépírók Társasága, Magyar PEN Club).

A nevezés ingyenes, és minden szerző egy művel pályázhat. A legjobb kisregény írója 2 500 000 forint, a második helyezett 1 500 000 forint, a harmadik helyezett pedig 1 000 000 forintos díjban részesül.

A pályázat anonim, így a beküldendő pályaműre csak a jelige és a mű címe kerülhet fel. A szerző nevét a beküldött dokumentum címe sem tartalmazhatja. A pályaműveket a Magyar Írószövetség egy munkatársa kizárólag az erre a célra létrehozott e-mail-címen keresztül fogadja – az anonimitás biztosítása érdekében csak neki van hozzáférése az e-mail-fiókhoz. A Magyar Írószövetség a pályaműveket anonimizálva adja át a zsűrinek. 

A pályaműveket a [email protected] címre, 2024. május 14-ig lehet beküldeni.

 

Borítókép: Könyvillusztráció (Fotó: Unsplash /Alexander Grey)

 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.