A Disney dollármilliárdokért vásárolja meg a Hulut + videó

Fény derült arra, hogy mi lesz a népszerű streamingplatform, a Hulu sorsa.

Forrás: Thewaltdisneycompany.com, Kultúra.hu2023. 11. 03. 9:30
Disney
Forrás: Behir.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Százszázalékosan a Hulu streamingszolgáltató tulajdonosa lesz a Disney – írja közleményében a cégóriás, amely eddig is többségi tulajdonos volt, a Hulu 67 százaléka volt a Disney birtokában.

Disney
A Disney decemberben köti meg a gigaüzletet. Fotó: Unsplash

A fennmaradó 33 százalékért fizetendő árról egyelőre tárgyalnak a felek. Az eddigi becslések szerint összesen 8,6 milliárd dollárért cserél majd gazdát a tulajdonrész, amely 3,1 billió forintnak megfelelő összeget jelent. Az üzletet várhatóan decemberben fogják megkötni.

 

A Disneynek 146,1 millió előfizetője van

A Hulu streamingszolgáltatóra a Disney óriásvállalata 2019-ben csapott le, a többségi tulajdonrészt a Comcasttól szerezte meg. Az akkori megállapodás részét képezte az is, hogy mindkét cég kötelezheti a másikat az eladásra, illetve a vásárlásra, azonban a most bejelentettek értelmében egyértelművé vált, hogy a két cég nem vár az előzetesen határidőnek kitűzött 2024-es évig a tranzakcióval.

A 2007-ben indult Hulunak jelenleg 48,3 millió előfizetője van – szemben a Disney 146,1 milliós bázisával –, jelenleg kizárólag az Egyesült Államokban és Japánban érhető el.

Egyébként nem ez volt a szórakoztatóipari vállalat első gigavásárlása, 2019-ben ugyanis a 20th Century Foxot vette meg. Az akkori tranzakció értéke 71,3 milliárd dollár, azaz 26,6 billió forint volt.

 

Borítókép: Mickey egér, a Disney egyik legismertebb karaktere (Forrás: Behir.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.